reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Beata królika kupiliśmy w Tesco Co do mrożenia to niby co się może stać? Przeciez zamrażanie to najbezpieczniejszy sposób na przechowywanie ???

reklama
A co do zamrażania to mój mąż miał temat pracy magisterskiej: " Zamrażanie i zamrażalnicze przechowywanie żywności", w czerwcu się obronił. I ja się za bardzo na tym nie znam, ale zabronił mi mrozić jedzenie dla Mikołaja.

Cos tam mi tłumaczył, ale nie pamiętam co... :laugh: I jeszcze mi mówił: jak by to było zdrowe i bezpieczne to zamiast słoików na półkach z jedzeniem dla niemowląt byłyby mrożonki...I się pyta: "a widziałaś gdzieś cos takiego?!"... Także ja nie mroże...

Sorbus nie wiem jak sie obiawia uczulenie na gluten, wiem tylko ze te platki co podawalam Atkowi na sniadanie i zjadl prawie cala paczke sa na bazie pszenicy!! :-[ O ja nieszczesna! Lekarz mi kazal je podawac bo dobre na kupke, tymczasem jak mi mama wytlumaczyla o co chodzi z alergia na gluten, ze wtedy zanikaja kosmki jelitowe i dziecko ma baaardzo powazne problemy z trawieniem, to sie okropnie przestraszylam i odstawilam te platki. Postanowilam przestrzegac diety bezglutenowej do roku. Tutaj kaza mi juz dawac Malemu makaron i kanapki, ale ja sobie podaruje. :p :p

Dziewczynki spedzilam dzis pol dnia szukajac kaszki kukurydzianej dla dzieci i nie ma!!!!!!!! :-[ Ech... Chyba poprosze mame zeby mi przyslala... Mam tylko kaszke ryzowa, ktora moze powodowac zaparcia, a skoro Atek ma takie mizerne te kupy nie moge jej podawac i mialam zalecone te chrupki z pszenicy. Ej cholera... Znalazlam w koncu make kukurydziana i z niej bede robic Malemu kaszke, co mi sie wcale nie usmiecha. ::) Juz myslalam, ze kupie dorosle platki kukurydziane, ale maja okropnie duzo cukru. ::) ::)

reklama
Pati spokojnie twoja mam ma rację ale te kosmyki się odbudowują jak dziecko przejdzie na dietę. Jeśli nie ma uczulenie to nic się nie dzieje a ono na pewno się czymś objawia bo nie wierzę że go nie widać. U nas mozna podawać dziecku ok 9 miesiaca gluten ale powolutku ja np coś tam jej daję np kawałeczek bułki którą pomimla i wyrzuci ale zawsze cos tam wpadnie więc jeśli lekarz zalecił to nie wiem czy to takie straszne te płatki były - jeśli pomagały. Ale faktycznie kanapki to możę jeszcze za wczesnie :laugh: :laugh: :laugh:

Jesli chodzi o mikrofalę to ile osób tyle opinii - sama jstem ciekawa co o tym myslicie.
A w telewizji non stop trąbią żę mrożenie nie zabija witamin więc nic już nie wiem :p

Do góry