Karina ja daje marchew w codziennych zupkach i z kupkami zadnych problemow, moge Ci polecic stary, dobry sposob, na ktorym sie nie zawiodlam - ugotuj w malym garnuszku 2 lyzeczki siemienia lnianego i dodaj do zupki troche kisielku, ktory z tego powstanie - na bank zadziala, ja daaje do kazdej zupy, nawet juz nie gotuje osobno tylko wrzucam od razu do zupy, gotuje tak dlugo jak zupe i potem dokladnie miksuje, ale jak na pierwszy raz to ugotuj osobno i daj bez ziarenek. I od razu odpowiedz dla Pati w siemieniu jest zdrowy tluszcz, wiec za jednym zamachem, ale oprocz tego daje jeszcze pol lyzeczki masla do zupy. Ryby faktycznie wszedzie trabia, zeby po roczku albo jeszcze pozniej, ze wzgledu na metale ciezkie. Ale dzisiaj i tak wszystko skazone.
reklama
Nathalie
Fan(ka)
Ana masz rację, ale z tego co wiem to nie można przesadzać z tym siemieniem - tzn. nie można go dawać do każdego posiłku - bo się jelitka przyzwyczajają i jak przestaniesz je dodawać to Staś może mieć problemy ze zrobieniem kupki. Przypuszczam, że tak jest, bo tak jest u psów, przepraszam za porównanie, ale wierzę, że można w tym przypadku polegać na analogii.
KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Gabrysia po wczorajszym zjedzeniu śliweczek, soczku gruszkowym i jablkowym i 2 dniach bez zupek miesnych - zrobiła dzis rano wielką KUPE o wspanialej konsystencji ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Zobaczymy jak bedzie jutro...
Nathalie - Niezla z Ciebie artystka- specjalistka! Ale z tym czopkiem (czy tez termometrem) to tez nie mozna czesto pomagać bo pozniej beda problemy z samodzielnym robieniem kupek. Ale myśle ze tez o tym wiesz
Zobaczymy jak bedzie jutro...
Nathalie - Niezla z Ciebie artystka- specjalistka! Ale z tym czopkiem (czy tez termometrem) to tez nie mozna czesto pomagać bo pozniej beda problemy z samodzielnym robieniem kupek. Ale myśle ze tez o tym wiesz
Nathalie
Fan(ka)
Karina wiem wiem, bardzo rzadko sięgam po te środki, zazwyczaj robimy akcję porodową kupki czyli ja przytrzymuję podkurczone nogi Ingusi a ona prze, he he he. :laugh: :laugh: :laugh:
A
aOLA
Gość
ale sie dziś nagotowałam Zrobiłam 15 słoiczków z królikiem po trzy z brokułami, kalafiorem, burakiem i 2 "czyste" ;D
A
aOLA
Gość
joeey pisze:''czyste'' tzn ??? ;D
Umyte ;D nie żartuje króliczek z marchewką pietruchą i ziemniakiem (bez innych warzyw)
reklama
A
aOLA
Gość
tzn nie zartuje że umyte Echhhhhhhhhhale się zakręciłam : ;D