ja tak w ogole to zajrzalam tu, bo chcialam napisac, ze w sobote mielismy soczki marchwiowe do obiadku i umoczylam smoczka w soczku i dalam Paulince - i skubana jak tylko wyssala smaczek, od razu wypluwala i chciala jeszcze, no ale dostala tylko troszeczke No i w sumie to sie zastanawiam nad zaczeciem wprowadzania dodatkowego jedzonka tak za miesiac tzn jak mloda bedzie miala ze 4,5 miesiaca
reklama
Paula zapomniałam Ci napisać a pytałaś jakie tełyżeczki są wię dokładnie nie pamietam co było na opakowaniu napisane a wywaliłam już dawno to raczej nie jest silikon ale bardzo podobne jakieś tworzywo i mięciutkie .
Joeey jeśli chodzi o zagęszczanie to wydaje mi sie że może faktycznie dziecko troszkę mniej zje zagęszczonego mleczka ale to raczej nie sa duże różnice (myśle że góra 20ml.) chociaż to też na pewno od dziecka zależy, a z niezagęszczonym też chyba nie jest tak że pija coraz więcej i więcej tylko skokowo po troche więcej mil. i jest to rozłożone w czasie i tak ok. 220-250 jo już się stabilizuje i wiele wiecej juz nie podskoczy , ale wtedy właśnie dochodzicoraz więcej innych pokarmów
A my po zakupach i też ful nowych rzeczy zakupiłam np. brokuły, ale jeszcze nie wiem kiedy je podam.....
A wyszukałam też Nestle uree ryżowe groszek z marchewką i ziemniak z dynią..... to troche jak kaszka jest tylko jeszcze też boje sie troche podawać....musze dojrzeć i przepyśleć i wtedy dam
Acha i jeszcze odnośnie czteropaków Bobovity -deserki różne to chyba są lepsze od Nestle bo dużo tańsze i bardzo smaczne a Nestle jeszcze nie wiem jakie sa smakowo bo jeszcze nie probowałam ale zdecydowanie za drogie.
Joeey jeśli chodzi o zagęszczanie to wydaje mi sie że może faktycznie dziecko troszkę mniej zje zagęszczonego mleczka ale to raczej nie sa duże różnice (myśle że góra 20ml.) chociaż to też na pewno od dziecka zależy, a z niezagęszczonym też chyba nie jest tak że pija coraz więcej i więcej tylko skokowo po troche więcej mil. i jest to rozłożone w czasie i tak ok. 220-250 jo już się stabilizuje i wiele wiecej juz nie podskoczy , ale wtedy właśnie dochodzicoraz więcej innych pokarmów
A my po zakupach i też ful nowych rzeczy zakupiłam np. brokuły, ale jeszcze nie wiem kiedy je podam.....
A wyszukałam też Nestle uree ryżowe groszek z marchewką i ziemniak z dynią..... to troche jak kaszka jest tylko jeszcze też boje sie troche podawać....musze dojrzeć i przepyśleć i wtedy dam
Acha i jeszcze odnośnie czteropaków Bobovity -deserki różne to chyba są lepsze od Nestle bo dużo tańsze i bardzo smaczne a Nestle jeszcze nie wiem jakie sa smakowo bo jeszcze nie probowałam ale zdecydowanie za drogie.
G
gizell
Gość
a my wczoraj mieliśmy jagódki z jabłkiem i ok nawet kupak swietny wyszedł
właśnie Ketsa ja też się trochę cykam dawać warzywa
za parę dni przechodzimy na mleko następne
mamy butelkow - ile wasze dzieci piją herbatki w ciągu dnia, Lol chłepce 3xdziennie, ale mizernie, tak po 30ml
właśnie Ketsa ja też się trochę cykam dawać warzywa
za parę dni przechodzimy na mleko następne
mamy butelkow - ile wasze dzieci piją herbatki w ciągu dnia, Lol chłepce 3xdziennie, ale mizernie, tak po 30ml
G
gizell
Gość
joeey Ty dajesz kaszkę Aduni, powiedz jak ją przygotowujesz, do butli? i w jakich proporcjach, co ze smoczkiem, jaka dziura, czy łychą ?? ile razy dziennie?? jakiej firmy?? widzisz, głupia kacha a tyle pytań ;D
Nathalie
Fan(ka)
Ingusia już się dosłownie rzuca na marchewkę z ziemniaczkami. Dziś skończyłyśmy słoiczek, jutro będą owocki na deserek. Jagódki z jabłuszkiem Hippa.
Co do herbatki to zakupiliśmy wczoraj Hippa na przeziębienie, żeby Małą ochronić przed moimi zarazkami, ale nie chciała pić. :-[
Co do herbatki to zakupiliśmy wczoraj Hippa na przeziębienie, żeby Małą ochronić przed moimi zarazkami, ale nie chciała pić. :-[
mamaCyprysia
Fanka BB :)
ja mam chyba wszuystkie herbatki hippa(na przeziebienie,na trawienie,koperkowa,uspokajajaca...)teraz zakupie znowu te od 4 miesiaca(bo mam wszystkie od 1)Cyprys uwielbia wszystkie.Ata na przeziebienie daje co kilka dni,tak w razie co.
co do deserkow to Cyprys narazie jest na jabuszku,chcialabym wprowadzic juz jablko z marchewka ale troszke sie boje bez opinii lekarza,chociarz za 2 tyg bedzie mial 4 miesiace a marchewka chyba od 4
co do deserkow to Cyprys narazie jest na jabuszku,chcialabym wprowadzic juz jablko z marchewka ale troszke sie boje bez opinii lekarza,chociarz za 2 tyg bedzie mial 4 miesiace a marchewka chyba od 4
mamaCyprysia
Fanka BB :)
ah i jeszcze jedno:czy orientujecie sie czy sa slodsze jabuszka w sloiczkach niz gerbera ??? bo Cyprys sie na poczatku strasznie kwasi,pozniej juz je normalnie ale wolalaabym dac mu cos slodszego.
reklama