reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

u nas wchodzi jabłuszko Gerbera, za to na jabłko z marchwią Hippa krzywy pyszczek. Lubimy też herbatkę Hippa ułatwiającą trawienie, świetne kupy po nich ssię strzela ;D

reklama
A my z okazji ząbkowania będziemy herbatkę upokajającą próbować Bobovity
Gizell racja Hopp jest paskudny a Gerberek pycha
Makso wcina marchereczke gerberoską i bardzo mu smakuje i mnie też jak na samą marche to w miare zjadliwe to jest ;)

2 pytanka na szybciora: co z kaszkami? podajecie już konkretnie czy tylko mleko zagęszczacie? i czy wyparzacie butelki (maminki butelkowe) czy dokladnie myjecie płynem? i co z sokami - jakie, jakiej firmy i ile na raz?

ketsa dobrze, ze mi przypomnialas o herbatce uspokajajacej, moze troche ulzy w zabkowaniu :p bo nie do wytrzymania dzisiaj :-[
zjezdzilam wozkiem cale centrum w poszukiwaniu slikonowych lyzeczek i nie ma :-[ zadupie to moje miasto ::) musze gdzies do wiekszego marketu jecha, moze tam na dziale dzieciecym znajde bo wszedzie w sklepach tylko canpol z melaniny, a wielkie to, chyba dla duzo wiekszych dzieci :p
jsorbek dobrze, ze napisalas o 2R to nie kupie juz napewno ;) tez zamierzam wprowadzac 2 mieszajac z 1 :)
gizell rzadko wyparzam, raczej dokladnie myje buteleczki :) soczki bobovity zdecydowanie-pychotka, ja tez je pije, szkoda, ze takie drogie :-[ a sloiczki gerber plus bobovita tez :) ze sloiczkami na dobre nie zaczelam ze wzgledu na brak sztuccow :mad: a soczku to dosc duzo podaje bo po 40 lub 50 ml :)

Joeey no to chyba podobny gust smakowy mamy no i przez to nasze dzidziolki też :)

A jeszcze z Bobovity są bardzo fajne musy takie w czteropakach (plastikowe pojemniczki) bardzo dobre i my już kończymy pierwy próbnie kupiony jabuszko z bananem pyyyycha (też podjadam bez przerwy)

A jutro musze się wybrać na zakupy i zaopatrzyć się w zupki jarzynowe i tp. bo wczoraj lekarka się pytała dlaczego jeszcze nie dajemy i że już dawno powinien Maks zajadać ???

Joeey a łyżeczki na allego są w dziale "ciąża karmienie" ja właśnie przeglądałam bo musze chuyba jeszcze jeden zestawik kupić bo mi zafarbowała moja ulubiona łyżeczka od marchewki i mnie to drażni i chyba musze osobny zestaw mieć tylko na marchewkowe rzeczy...(to samo mi się stało z kubkiem niekapkiem Aventu )
a takie łyżeczki mamy http://www.allegro.pl/item95372369_magiczne_lyzeczki_3_szt_canpol_nowe_sklep.html

Gizell butelek już dawno nie wyparzam tylko myję dokładnie
a kaszki już po mału prubójemy zaczynaliśmy od kleiku ryżowego a teraz mo troszeczku prubójemy kaszki z jabłkami i kaszki z bananami ale dziecie mi straszliwie tym pluje....... i chyba będe potrzebować taki śliniak jak kaftan bezpieczeństwa ;)

Ja dzisiaj kupiłam dla Kacperka jabłuszko i marchewkę Gerbera i niedługo będziemy próbować tylko muszę się zaopatrzyć w takie silikonowe łyżeczki. Ketsa dzięki za linka :) a te łyżeczki są silikonowe czy plastikowe???

Butelki myję dokładnie ale samą wodą i od czasu do czasu wyparzam je.

Ja jeszcze nie zagęszczam mleka ani kaszek nie podaje...a może powinnam ???

ketsa no te czteropaki tez mam na liscie zakupow  ;) sa jeszcze z Nestle, teraz je reklamuja w tv  :) a z allegro to samych lyzeczek mi sie nie oplaca kupowac bo koszt przesylki, a napewno dostane w markecie bo to powszechny canpol babies  :laugh: i za twoim przykladem od razu wezme dwa opakowania skoro farbuja, marchewka jest okrutna  ;D a jesc to ja moglabym z Ada te sloiczki, tak mi smakuja, szczegolnie jabluszko mniam  ;D wiec pewnie bede jej podkradac  ;D
dziwne, ze lekarka juz o zupach bo moja to echo...nic nie mowila o zywieniu wiec my dopiero zaczynamy zmiane mleczka i powoli te soczki ale sloiczki to moze 2 razy byly i Ada odmawiala jedzenia ale mysle, ze to przez te lyzki co ja mam..ale jutro zaczniemy na calego  ;)

Ketsa u mnie komplet takich łyżeczek kosztuje 5 zł  one sprawdzają tą temp. czy nie jest za gorące żarełko ::) ::) a silikonowe pakowane po 1 szt. 4,70 ale zdzierstwo na allegro i jeszcze za przesyłkę trzeba płacić  ::)

no wlasnie dlatego wole w sklepie obejrzec i kupic ;)
Paula nie wiem jak szybko wprowadza sie nowe papu przy karmieniu mieszanym bo jestes chyba nadal na piersi tez czy juz zrezygnowalas ??? moze lepiej zapytaj pediatry co do sloiczkow i soczkow :) a kleikiem i kaszka mozesz zageszczac smialo, na poczatek zakup kleik ryzowy lub kukurydziany z Nestle :)

reklama
Do góry