reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Majutek je juz kaszkę łyżeczką - dzisiaj zjadła 130 ml potem dam jej jeszcze marcheweczke z jabłuszkiem

reklama
jsorbek jak Ty to robisz ??? kaszke lyzeczka ??? ile to trwa ??? o jeny jak ja chce odzwyczaic mojego szkraba od butelek :-[ lyzeczke tez masz slikonowa ??? to zrobilas taka gesta ??? ale pytan zadalam ;D bardzo mnie ten temat interesuje :)
ketsa zakupilam dzis kubek niekapek z aventu ;D wzielam sie wczoraj za te gazety dla dzieci i tam w jednej sa testowane te kubeczki, nasz avent dostal 9/10 pkt bo ponoc jego wada, ze jest ciezki dla maluszka :( a 10/10 dostal taki z canpol babies tez dla najmlodszych, napisane jest: treningowy ;D caly niebieski z misiem trzymajacym balonik, ksztalt ustnika przypomina smoczek :) niestety, nie dostalam go dzis nigdzie ale jeszcze wyczaje ;D

joeey pisze:
jsorbek jak Ty to robisz ??? kaszke lyzeczka ??? ile to trwa ??? o jeny jak ja chce odzwyczaic mojego szkraba od butelek :-[ lyzeczke tez masz slikonowa ??? to zrobilas taka gesta ??? ale pytan zadalam ;D bardzo mnie ten temat interesuje :)

łyżeczkę mam zwykłą plastikową z canpola, zjada ładnie nawet mało wypluwa, na śliniaku mało zostaje, ale jak włożę jej łyżeczkę bo buzi to od razu nie wyciagam bo ona do smoka przyzwyczajona i by wyleciało tylko połyka z łzeczka w buzi ::) ::) ale to zabrzmiało nie wiem jak to wytłumaczyc, ale naprawde ładnie mi zjada, widać że jedzonko laduje w brzusiu a nie na sliniaku. ja też się cieszę bo smoczkiem może i wygodniej ale mniej zdrowo. trwa nawet nie tak długo z 10-15 min aż sprawdzę z ciekawości jutro ;D ;D ;D

Anetko a w okolicach N.Huty nie robisz czasem zakupów ? bo pare razy chyba widziałam ten kleik w Swiecie Dziecka na os.Zgody.
A dziąsełka wydaje mi się że nie muszą być rozpulchnione a i tak może tak sie coś dziać Makso ma całkiem normalne a na 100% coś tam już sie dzieje.

Gizzel może trzeba spróbować tej herbatki z melisą uspokajającej..... ???

Joeey no u nas z kaszką jest nagorzej o ile inne rzeczy z łyżeczki już jakoś udaje sie w miarę cywilizowany sposób spożywać..... to kaszka zawsze fruwa po całym pokoju pluje Maks tym niemiłosiernie a na dokładkę jeszcze całe plecy ma mokre do leci to wszystko bokami do tyłu dramat po prostu. Ostatnio nie daje nawet bo żak mi nawet na to patrzeć... alu musze właśnie spróbować bardziej gęstą zrobić. No i koniecznie trzeba tak jak pisze Asia potrzymać troche łyżeczkę w dzubku wtedy troche mniej pluje.
A ten teścik kubków też widziałam w jakiejś gazecie a Avent mi sie spodobał bo ten ustnik jest miękki a mimo to bardziej całość przypomina kubeczek a nie butelke, chociaż już dokładnie nie pamiętam jaki był ten canpola ale ogólnie nie przepadam za tą firmą.

Ach i dzisiaj mieliśmy premierę brokółków ....... i hmmmmm nie jest to największy przysmak Maksa pluje troche tak jak kaszką... zobaczymy czy jutro bedzie to samo....

ja daje taka gestsza dokładnie joeey ;D ;D ;D

akubeczek - niekapek mam z chicco i jest super ma miekki ustnik

Gizell no to mnie pocieszyłaś z tą kaszką ::) ja jednak liczę na to, że jeśli w końcu zdobędę coś kukurydzianego to po zagęszczeniu Bebiko Kamil w końcu dośpi do rana. Ale Twojemu szkrabowi się nie dziwię, że nie może dospać, skoro chodzi spać ok. 19. Kamilek zasypia po 22 a i tak się budzi :( Dziś była pobudka o 4:40 ::)

Moniczko niestety do Nowej Huty mam za daleko, a w Krakowie jestem głównie w niedziele a wtedy tylko supermarkety zostają :(
Aha, i jeszcze jedna sprawa : przeanalizowałam ten schemacik żywienia i nie bardzo kapuję :-[ chodzi mi o to, że tam pisze, że dziecko w 5 miesiącu życia zjada dziennie 4 x mleko modyfikowane, jakiś deser owocowy i zupę jarzynową lub przecier
warzywny, a jeden posiłek mleczny można zastąpić kaszką na mleku. No i nie bardzo rozumiem jak w ciągu jedngo dnia dziecko ma aż tyle zjeść ???

Hheheheheheheh Anetko ja też tego nie jarze ale planuje siąść i zastanowić się nad tym może na necie coś znajde ... jak coś bede więcej wiedzieć to zaraz napisze...
A na razie robie tak ze 4 razy mleko a jeden posiłek to zupka lub marchewka lub jakiś deserek

reklama
narazie tylko was podczytywałam ale za tydzień zaczynam dawać słoiczki Ja mam najpierw przez 3dni dawac małemu po pół słoiczka marchewki potem przez 7dni same zupki jarzynowe a potem z dodatkiem mięska

i mam pytanie pewnie juz o tym pisałyscie ale jakbyscie mogły raz jeszcze jaką firmw słoiczkową mi proponujecie?

Do góry