reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Oj Wanda Wanda to Ty masz skojarzenia zboczuchu :p :D

Ja właśnie stwierdziłam, że monotonne robię te zupki Kamilowi - non stop marchewka, pietruszka i ziemniak ::) Co jeszcze z warzyw poza kalafiorem i brokułem można ??? Dyni nie kupię a mówicie, że szparaga nie ... ???

reklama
Agnesa Ingusia jadła to wczoraj i nawet całkiem jej smakowało. :) I też zauważyłam, że marcheweczka rulez i debest, najchętniej jednak owoce wcina moja córeczka.

Czy Waszym Malym tez smaki sie zmieniaja? Atek na poczatku wcinal marchewke, a teraz nie chce. To samo z dynia. Ech... No i jak zobaczylam zdjecia Waszych szkrabkow w neglizu, to sie przerazilam, ze Atek chudzielec. Jak siedzi to ani jednej faldki nie ma a jak sie wyciaga to zeberka widac. :-[ Jutro idziemy na wazenie i zobacze ile wazy, moze poprostu taka jego uroda...?

Patinie przejmuj się niektóre dzieciaki tak mają ja byłam zaskoczona jak zobaczyłam Kacpra Futrzakowego normalnie dłuuuuuuuugaśny teraz to juz by nawet mozna powiedzieć że wysoki, no i przez to chyba właśnie taki szczypiorek ale okaz zdrowia....ja bym się nie martwiła ;)

Polecam do zupek cukinię to bardzo ekologiczne warzywko bo nie potrzebuje żadnych dopalaczy jak rośnie więc np. w porównaniu do marchewki wypada o niebo lepiej (marchewka chyba jest jednym z najbardziej chłonącym chemię warzywem)ale oczywiście wiem że marchewa to podstawa ;)
kalafiory brokuły to wszystko na czasie bardzo

aOLa i Natalia - no trochę niska ta hemoglobina ale u nas było 10,3 a po hemoferze się poprawiło do 12,6 a po ile kropelek dajecie ?

Ja najpierw zaczynałam od 2 po 3 razy dziennie, przez 2 tygodnie powoli zwiększałam dawkę do 10 po 3 razy dziennie, to utrzymywałam przez 2 tygodnie i znowu przez 2 mam zmniejszać dawkę, chociaż moja nowa pediatra mówi, żeby jeszcze pociągnąć dawkę 7 kropelek po 3 razy dziennie gdzieś jeszcze ze 2 tyg.

ja dawałam cały czas 5 kropli dwa razy dziennie + kwas foliowy i odstawiłam od razu jak hemoglobina skoczyła

a ja wczoraj zrobilam zupolka z marchewki ziemniaka piertuchy selera i zielonego groszku z maseliem i ciupinka soli ;D i zjadl jako tako ::) dzisiaj powtorka bo zrobilo mi sie na 4 porcje ;D z czego 2 zamrozone :) :)

a buraczka jescze nie probowalismy :D

reklama
Do góry