reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Joeey faktycznie te łyżeczki silikonowe są super, bo takie miękkie i wąskie. Ja nimi karmiłam siostrzeńca i na pewno kupię taką łyżeczkę Emilce.

reklama
No to jak juz o łyżeczkach piszecie to ja kupiłam takie fioletowe canpola (chyba jedyna rzecz z tej firmy z której jestem zadowolona) sa tam trzy rozmiary a dwie sa właśnie takie mięciutkie a jedna naprwde malusia aaaa i znieniają kolor pod wpływem ciepła fajne polecam a ta malutka w sam raz do nałuki jedzenia.

Joeey w 100% masz racje Gerber chyba ma najlepsze rzeczy w słiczkach,.... ale też bobovita jest nie taka zła

A my jeszcze zaczeliśmy próbować kaszke nestle ryżową z jabłkami baaaaaaaardzo dobra mnie smakuje i Maksowi również

Jeśli chodzi o nowe pokarmy, to ja juz wiem że mam w domu małego alergika i będziemy żywić się nutramigenem. Chyba dość długo. I pytałam dziś pani doktor co dalej. No i od 5 miesiąca możemy zagęszczać te wstrętną mieszankę kleikiem ryżowym lub kukurydzianym (w zależności od tego jakie kupki Dzidzia będzie serwować), i podawać jabłko, ale raczej ze słoika. A od 6 miesiąca najprostsze zupy, przygotowywane w domu, bo w słoiczkach za dużo różności jest.

hanka wspolczuje twojej corci tego mleczka.my kiedys dostalismy od lekarza puszke tego na wyprobowanie czy lepiej bedzie i jak posmakowalam to prawie zwymiotowalam i powiedzialam ze nie bede dziecka tym truc.naprawde wspolczuje

laseczki stosujace Nan dla swoich pociech, kiedy wprowadzacie 2 ??? , stopniowo czy z poczatkiem 5 miesiaca po prostu zaczniecie kupowac juz 2, aha i jest jeszcze 2R z kleikiem ryzowym ale ja sama zageszczam mleczko kleikiem i kaszkami wiec chyba tego nie bede uzywac :)

Joeey my używamy NAN1 i tez się właśnie tak zastanawiałam ale chyba od 5 miesiąca zacznę NAN2 ja jak narazie nie zagęszczam jeszcze niczym mleczka. I nie wiem czy nie bedziemy musieli zmienić mleka bo Kacper od jakiegos czasu ma uczulenie i nie wiem czy to aby nie na to mleko, chociaz dostawał je jeszcze w szpitalu a potem od 2 miesiąca jadł ::)
zobaczymy co powie pediatra.

dzisiaj jedlismy jabłuszko i świetnie szło więcej do buzi niż na sliniak. ja powolutku daję Nan 2 mieszam z 1. wszystko stopniowo wprowadzam nic od razu wydaje mi się tak lepiej. daje też kaszkę taka po 4 m-cu na mleku modyfikowanym. Nan 2R nie polecam robią się straszne kluchy i smoczek zatykają kupiłam 2 na nieszczescie i teraz musze przecedzać

Ja gdzies od dwóch tygodni podaje deserki i jak ide do Filipa ze słoiczkiem to juz poznaje i się cieszy a jak zblizam łyzeczke do pyszczka to otwiera :D juz sie oswoił z jedzonkiem :D

My jabłuszko pierwszy raz dziś kilka łyzeczek tylko aole mjutro znowu bo doble było Majutek mówił ;) :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Do góry