reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe jedzonko:):)

Kasia - ja jeszcze nie dawałam nic do picia, ale mój Sasha nie chce butli:( Obawiam się, że będę musiała poczekać na niekapka;)

Ida , Anaklim - jest niekapek z Tommee Tippee od 3 miesiaca ma bardzo miękki ustnik ja mojemu czasem daje w nim soczek są takie dni że z niego pije a czasami sie denerwuje i nie chce .. ale próbuje czasami, niech się uczy

reklama
Aniam ma pytanko, a ten bebilon na noc to nie jest od 6 miesiąca, bo gamoń znowu się budzi w nocy:baffled:.
U nas jak na razie do picia idą sme herbatki z hippa, a z innym jedzonkiem wstrzymałam się, bo mły ma jakieś uczulenie:confused:

Brown.kate - ja wczoraj dałam marchewkę. Tylko mój Sashimi ma 4 miesiące i 3 tygodnie. Może poczekaj jeszcze choć tydzień, dwa? Marchewa poszła pięknie, dałam kilka łyżeczek, chciał jeszcze, ale bałam się o brzuchola więc dziś dam troszkę więcej.
Na razie nie wprowadzam kaszki. Pociągnę marchew dwa dni i jak się nie będzie nic działo to dam ziemniaczka.
Karmiłam go marchewką tak gdzieś koło 18.00 dzięki temu miałam trochę więcej mleka na noc i moje dziecko spało od 22.30 do 2.30 bez przerwy co jak na niego jest sukcesem.
Zycze Ci zeby Twoj maluszek coraz dluzej przesypial i dal pospac mamusi:-):-):-). Sama mam nadzieje ze moja mala jak zacznie wcinac cos konkretniejszego niz mleczko to dluzej pospi;-). Oczywiscie poczekam jeszcze z tydzien albo dwa z wprowadzaniem nowosci:tak::tak::tak:. Nie moge sie juz doczekac, ale nigdzie mi sie nie spieszy!!!Kupilam dzis lyzeczki i miseczki, jeszcze troszke poleza w szufladzie, ale przygotowana juz jestem:-D
jeszcze musze tylko kupic jakis blender.......

Ja mam ten niekapek o ktorym pisze Aniam, ale mala tez nie bardzo umie z niego pic(dalam jej odrobinke wody). Fajny tez moze byc niekapek od 4-tego miesiaca tez z TT:tak:, ale jego nie sprawdzalam. Z butli moja mala jeszcze nie dawno pila (moje mleczko i tez wode) ale ostatnio jakis czas jej nie dawalam i pewnie tez juz nie umie.

Ostatnia edycja:
brown kate- blender to super sprawa ,ja mam i robię mu czasami sama zupkę i chętniej ją je niz ze słoiczka:-D:-D
celka- bebilion na noc wydaje mi się że jest powyżej 5 miesiąca :-):-):-) a po czym ma uczulenie maluszek????kurcze nie ciekawie:baffled::happy:
aniach-mój uwielbia zupkę jarzynowa :-D:-D:-D super że wróciłaś :-):-)

Welonka- moja Julcia dzisiaj dostała marchewke z ziemniaczkami z hippa zjadła pół słoiczka tak jej smakowało a nie toleruje winogrona bo dostała wysypki, także winogrono odrzuciłam:-) a za 3 dni wprowadze jej właśnie zupke jarzynowa:tak:

Welonka, dokładnie to nie wiem, bo miał szczepienie i nowe jedzonko w tym samym dniu, także wszystko na raz mogło to spowodować. Dzisiaj dałam mu znowu marchewke, ale rozważam też danie na noc kaszki - dobry sen, bo nie ma tutaj Aptamilu na noc.

;urcze ja nie moge dać mu kaszki tej na dobry sen ,mój pije bebilion pepti i tylko kaszke dodaje do mleczka tego ale i tak wstaje na karmienie co do minuty :baffled::happy:

Aniam - i co ja bym bez Ciebie zrobiła???

Ida - próbujemy?

Chyba ja bez was :-D

Aniam ma pytanko, a ten bebilon na noc to nie jest od 6 miesiąca, bo gamoń znowu się budzi w nocy:baffled:.
U nas jak na razie do picia idą sme herbatki z hippa, a z innym jedzonkiem wstrzymałam się, bo mły ma jakieś uczulenie:confused:

Bebilon jest od 4 miesiaca , na stronie internetowej pisze że od 6 a na pudełku że od 4 ..

reklama
ja też chce kupić ten bebilon na noc ale go u nas niema,jak był niepotrzebny to widziałam w sklepie a teraz już od tygodnia nie ma w środe jade do Słupcy to może tam dostane:tak:

Do góry