reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe jedzonko:):)

matylda-julce dzis dałam zupke jarzynowa i jej smakowała teraz czekam czy bedzie wszystko ok a dziś już kupiłam jej obiadek z cielęcinką i za tydzień dostanie bo jeszcze wpierw chce jej wprowadzić jabłuszko z bananem:-)

reklama
Co do jedzonka:-(-czy któraś ma jakiś skuteczny sposób na usuniecie plam po soczku marchewkowym z białych ubranek?Stosowałam już delikatne wybielacze,prałam 3 razy a plamy jak były tak są.Jak mogę się ich pozbyć;-)

Załączniki

• pl.jpg
    pl.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 23
Asiak moja mimo, że piła już soczek to go czasami nie chce, może była bardziej głodna, na Twoim miejscu spróbowałabym jeszcze raz - może jej akurat nie chciało się pić - a w ogóle to widzę że jesteśmy z jednego miasta. Pozdrawiam.
Juleczce dałam dzisiaj jarzynkę z kurczakiem, zjadła wszystko i na razie jest ok. i bardzo jej smakowało.
Ja też nie potrafię pozbyć się plamek po marchewce, więc mała ma kilka bluzeczek z plamkami ale na szczęście to takie domowe bluzeczki więc za bardzo się tym nie przejmuję.

Ostatnia edycja:
Kasia, dobrze sprawdza się UV (wystawienie na słońce), ale w zimie to słabo działa ;-). Generalnie też dobrej jakości bawełna mniej się plami i lepiej odpiera, ale takie rzeczy jakościowo niezniszczalne to chyba w pl występują tylko w lumpach (przynajmniej ja tylko z lumpa miałam takie co się ich plamy nie imały). Wybielacze możesz stosować nawet super mocne, potem to po prostu wypierzesz raz jeszcze to się wypłuczą :tak:

kasia883- ja plam wcale sie nie pozbyłam ,żaden wybielacz czy odplamiacz mi nie pomógł:no: ,,,ubieram mu do karmienia jakoś mniej lubiana odzież hiihhi:-):-)

Majka dzisaj dostała marchewkę z jabłkiem bobovity a jutro zaczynam sama jej gtotować obiadki - zaczniemy od zupki marchewka z ziemniaczkiem.
Co do plam z marchewki to prałam nawet na programie ,,bardzo zabrudzone" i wcześniej namaczałam i dalej są. Szwagierka poleciła mi odplamiacz W5 z Lidla, wypróbuje go w tym tygodniu i dam znać jak pomogło

Moja malutka dostala wczoraj pierwsza marchewe z ziemniaczkami. Szczerze to tak srednio ja ta marchewa zachwycila, ale najwazniejsze ze zaczelysmy!!! Pierwsze koty za ploty:-D.
Mialam poczekac jeszcze troszke z racji tego ze mala jest na cycu, ale w ciagu miesiaca przybrala tylko 0,5kg. To troszke malo jak na nia i health visitor stwiedzila ze to moze znak, ze mozna jej pomalutku cos nowego wprowadzac....Poza tym nie chce zbyt dlugo czekac bo Martyna pierwsza marchewe dostala pozno bo pod koniec 6 miesiaca (tez byla cycowa) i do tej pory mam z nia problemy, bo jest strasznym niejadkiem...Bez przymusu je tylko frytki i pomidorowa, nic innego nie chce.:no:
Dzis powtorka z marchewy, zabaczymy jak pojdzie:-)

Ps.Oj ja tez potrzebuje chyba z kilka litrow odplamiacza na te marchewkowe plamy:rofl2:
Zapomnialambym dopisac mala wazy 7,15 kg (to tak z 70-ty centyl), calkiem nie zle.

Ostatnia edycja:
Liliana dostała dzisiaj deserek truskawka-jabłko-banan,była zachwycona:tak:.Trochę miałam obawę ze względu na te truskawki,bo gdzieś czytałam ze uczulają ale skoro deserek od 4 miesiąca to chyba nic jej nie będzie:-)

Ja po czwartym miesiącu zaczęłam dawać mojej Córci mleko Bebiko na noc - żeby dłużej spała. Niestety nie udało się, ale jej smakowało. Dodaliśmy do tego kaszkę "na spokojny sen" BoboVita - nie smakowało. Przeszedł dopiero kleik ryżowy na noc, tak około 140-200 ml, ale dalej często się budzi w nocy:-(.
A jeden posiłek zastąpiliśmy zupkami/ daniami BoboVita - głównie marchewka, marchewka z ryżem na razie. Nie poczytałam wcześniej i dałam jej dużo - około 1/3 słoika na raz, ale nie protestowała i nic jej nie było, a wręcz bardzo się cieszyła i płakała jak odstawiałam łyżeczkę. Oczywiście robię do tego kaszę manną (Kupiec - błyskawiczna w 2 minuty).
Co do plam marchewkowych rewelacyjny jest płyn do naczyń Pur cytrynowy:-)

reklama
a właśnie czy te kaszki i mleka "na noc" coś dawają? mój mały budzi sie często w nocy więc może warto spróbować?

Do góry