reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

reklama
Torino wygląda całkiem fajnie :-) Obawiam się natomiast białego koloru stelaża. Dziś w parku widziałam kobietę z podobnym wózkiem i przy mokrej pogodzie wyglądało to nieciekawie.

wow, Torino wygląda super! ale zapewne jeszcze będą inne warianty kolorystyczne ramy, na razie nie ma w opisie detali co do kolorów. bo ja bym albo czarną albo chromowaną wolała, białą w życiu! widziałam na żywo wózek Bebetto z białą ramą i wyglądał jak plastikowa zabawka, nie mówiąc już o tym, że właśnie się brudzi strasznie.

Torino wizualnie wygląda super, ale jak dla mnie dużo jeszcze zależy od wagi będę musiała go wnosić po schodach w bloku. A jak na razie żadnej specyfikacji dotyczącej danych technicznych na stronie nie ma. Ciekawe też oprócz oczywiście kosztów kiedy pojawi sie w sklepach żeby go można było "zmacac" :-)

Zulugulka, pewnie nie będzie wiele odbiegał od poprzedników, więc ciężkawy, bo wygląda to mi na połączenie stelaża z Silvii i gondolki z Holland, więc ok 15kg napewno :szok: ja nie mam tego problemu bo mieszkam w domku i ja właśnie muszę wziąć cięższy z drobrą amortyzacją, bo u nas będą spacery po leśnych, polnych dróżkach przeważnie, bo mamy niedaleko, a chodniki w naszej miejscowości też nie są superowe :p

Kornelia zazdroszczę mieszkania w domku mam nadzieję, że kiedyś wygram w totka i też w jakimś zamieszkamy:-) To jak na razie luca i holland są najlzejsze coś koło 13 kg z hakiem.

Próbowałam podnieść lucę w sklepie i też się wydawała ciężka, ale mój nr 1 (tako extreme albo junama w ekoskórze) jeszcze cięższy, bo do 17kg nawet może mieć:szok::szok: tak samo foteliki samochodowe, one też trochę ważą, a co mowa z dzieckiem:szok::szok: będziemy miały wytrenowane muskuły :p

Szybciej schudniemy:-D Ja i tak planuję wnosić wózek do góry na dwa razy, najpierw gondolę z małym a później sam stelaż. Z moimi chudymi łapkami całego na raz nie ogarnę.

No cąłe szczęście, że teraz można rozmontować wózki na części :p ja też mam plan zostawiać stelaż w garażu, bo u nas drogi są piaszczyste do spacerowania, a chodnik zaczyna się za kilkaset metrów, więc do salonu wjeżdzać nie będę, ale gondolę, czy spacerówkę będę wnosić do domu, bo w garażu teściowa pali fajki, więc nie chcę osmrodzić dziecku fury :p

Mnie oświeciło, że stelaż do wózka mogę trzymać w samochodzie (nie mamy garażu, ani wózkowni w bloku i mimo windy, trochę schodów jest do pokonania) :) Obyśmy tylko z mężem się kiedyś nie zamienili z jakiegoś powodu nagle furami, bo mi kółka pojadą z nim do pracy :) Jestem zachwycona swoją pomysłowością. Muszę tylko po urodzeniu maleńkiej przydybać jakieś miejsce koło wejścia, żeby nie latać po całym parkingu hehe :)

reklama
Thriade możesz cały wózek trzymać w samochodzie, a dziecko znosić w chuście, moja przyjaciółka tak robiła:)

Do góry