reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki

My pewnie w maju-czerwcu. Wcześniej wybierzemy, ale nie będziemy kupować, bo nawet nie mamy za bardzo gdzie trzymać... Cały czas liczymy na znalezienie większego mieszkania.

my tak samo... już ledwo upychamy rzeczy dla dziecka teraz (mam po prostu dwa duże plastikowe pudła z IKEI, które robią za szafę malucha), ale wózek, łóżeczko i matę edukacyjną to nie wiem gdzie wepchniemy.

Ja materac kupuję lateksowy, najprawdopodobniej Hevea, ogólnie są lepsze dla dziecka niż GPK. Danpol to chociaż ma atesty, ale słyszałam i czytałam historie o tanick GPK, w których w gryce zalęgało się jakieś robactwo ;/

muszę poczytać, bo może faktycznie będzie lepszy. ale Danpol ma dobre opinie, więc się nie boję o jakość.

reklama
Zaczęłam robić małe rozeznanie o wózkach i mam coraz większy mętlik w głowie. Moim nr 1 jest cały czas Bugaboo Cameleon, ale też nie mam pewności czy jest na tyle funkcjonalny by płacić 1800-2000zł za model używany. Najważniejsze parametry wózka to wg mnie: zwrotność, łatwość składania, lekkość, zwartość i nowoczesny minimalizm.

Wklejam ranking popularności wózków. Może coś Was zainspiruje :-) Top Wózki - najlepszy ranking RTV AGD 2015

a ja już sama nie wiem ....bo to co mi sie podoba jest poza zasiegiem :)
musze sobie pojechać na wycieczkę po sklepach i pojeździć po różnymi modelami ;)

Klara u mnie to samo, ale jedziemy na połówkowe do dużego miasta, więc od razu zapowiedziałam mężowi, że zachodzimy do dziecięcego na oglądanie i "macanie" towaru :p

Ja byłam wczoraj oglądać wózeczki.. Tak dla upewnienia się czy na pewno bebetto przeleciała między innymi ale nic nie przykuło mojej uwagi.Obok Hollanda stała Luca w podobnym kolorze i tak sobie je porównywałem ale wzrok ściągał mnie na Luce, rama niewiele się różni,ja na pewno chce białą,Luca ma trochę mniejszy kosz ale może w końcu nauczę się jeździć nie obładowana jak czoł, Luca ma zgrabniejszą torbę,gondola podobna tylko Holland ma dół taki bardziej w kołyskę,ale to tylko efekt wizualny bo w środku nic nie zmienia.Wesołych ózki oba można prowadzić jedną ręką.Spacerówki są identyczne.bo jeszcze na plus dla Luki cena 200 zł mniej heh
Kolor,hmm jasny szary za jasny,ciemny za ciemny,spodobał mi się taki jeansowe,na żywo super a w necie kolor wygląda beznadziejnie
Na dniach będą targi więc w tych najnowszych modelach kolorów przybędzie.Ja na chwile obecną wybrałam i stawiam na Luce

Ja byłam wczoraj oglądać wózeczki.. Tak dla upewnienia się czy na pewno bebetto przeleciała między innymi ale nic nie przykuło mojej uwagi.Obok Hollanda stała Luca w podobnym kolorze i tak sobie je porównywałem ale wzrok ściągał mnie na Luce, rama niewiele się różni,ja na pewno chce białą,Luca ma trochę mniejszy kosz ale może w końcu nauczę się jeździć nie obładowana jak czoł, Luca ma zgrabniejszą torbę,gondola podobna tylko Holland ma dół taki bardziej w kołyskę,ale to tylko efekt wizualny bo w środku nic nie zmienia.Wesołych ózki oba można prowadzić jedną ręką.Spacerówki są identyczne.bo jeszcze na plus dla Luki cena 200 zł mniej heh
Kolor,hmm jasny szary za jasny,ciemny za ciemny,spodobał mi się taki jeansowe,na żywo super a w necie kolor wygląda beznadziejnie
Na dniach będą targi więc w tych najnowszych modelach kolorów przybędzie.Ja na chwile obecną wybrałam i stawiam na Luce

Też mam ten dylemat Holland czy Luca, ale Hollanda nie widziałam na żywo.

reklama
Ja też zastanawiam się nad tymi dwoma modelami i właśnie bardziej przychylam się do h:-)ollanda że względu na kosz i torbę:-)

Do góry