reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózki

Dziewczyny, z tymi wozkami to tragedia :no:
Albo koleczka jak u barbie, albo siedzenie w spacerowce plytkie
Ja zakochana dotad w Quinny, jak tylko je zobaczylam, odpadl kazdy po kolei :crazy:
Ogladalismy tez chicco, peg perego, bebeconfort, a nawet takiego malego kosmite xari firmy mima...
mima_xari_image_liste(2).jpg

Jak sie zaopatrujecie na te siedzonka w wozkach, w koncu bobo w zimie bedzie mial 6miesiecy i pewnie przyjdzie nam go wozic w czesci spacerowej wlasnie. Kurcze mnie te siedzonka plastikowe jednak nie przekonuja, bo polowa dziecka z nich wystaje i przeciez nie ma miejsca na spiworek czy dodatkowe warstwy ubrania :confused2:
Wczoraj mielismy zalamke, bo nic nam sie nie podobalo ehhhh

Dzis dostalam olsnienia i przejrzalam wozki firmy jane, wydaja sie sensowne, widzialam jeden w sklepie (nie probowalam) i pamietam, ze zrobil na mnie wrazenie pod wzgledem jakosci i wykonania :tak:
Tylko teraz ktory ladniejszy :-)
2085-7367-thickbox.jpgcdb1133322544.jpg2711-7954-thickbox.jpg

reklama
sicil ten zielony widzialam na zywo i dosc odblaskowy kolor, ale zalezy co kto lubi:) pierwszy spoko, ale pomysl jak ta czarna budka ci sie nagrzeje w sycylijskim sloncu, i on ma takie nadruki plastikowe na tym czarnym, nie wiem jak to wyglada na zywo...
ja bym brala ostatni, zreszta - mam nadzieje - jutro biore bardzo podobny :)

hej,
Ja mam Mutsy 4 rider
Gondola taka
MUTSY gondola (2090574925) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Spacerówkę mam szarą, nie podoba mi się kolor, może jeszcze zmienię kiedyś, kupiłam ze względu na podwozie.
Ale mam tez już siedzisko podwójne
MUTSY Duoseat, czerwony, stan idealny (2150505585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Oprócz tego mam podwozie Quinny Zapp, siedzisko sprzedałam, bo poluję na siedzisko Zapp Extra. Jakby któraś słyszała gdzie mogę dostać, to proszę o znak;-)

Miałam zestaw głęboko-spacerowy Chicco. Wszystko był ok, ale spacerówka malutka. Dlatego sprzedaliśmy cały zestaw. Później była spacerówka X-Lander chyba XQ, ale sprzedaliśmy, bo koła piankowe, mały kosz, hamulec się zepsuł. No i jak na razie z Mutsy jestem zadowolona. Bardzo dużo go używam, szczególnie na zakupy,mega zakupy. Nie jest za lekka spacerówka, ale mieszkam na parterze, więc nie muszę dużo dźwigać. A jak będzie potrzeba gdzieś dalej wózkiem, czy do galerii, to właśnie będzie Zapp, oczywiście jak znajdę siedzisko nowe, bo na razie ciężko.

Witam mam pytanie czy któraś z Was może korzystała z gondoli falt do wózka firmy Hartan? Mam spacerówkę Hartan VIP po pierwszym dziecku i zastanawiamy się czy warto dokupić samą gondolę czy może szukać czegoś innego. Ze swojej strony mogę się podzielić doświadczeniem z X-landerem który przy listopadowym dziecku sprawdził się na 3+. Tzn b.wygodny w prowadzeniu, gondola mała ale nam wystarczyła na całą zimę, po zdemontowaniu kółek nawet udało się go sensownie spakować na wakacje. Wady to waga, pałąk w spacerówce na wysokości oczu dziecka i siedzisko w pozycji siedzącej nadal lekko półleżące co u nas przesądziło o sprzedaniu go, gdyż nie przypadł dziecku do gustu może lepiej się sprawdza u większych masywniejszych dzieci. Dużym plusem był daszek w spacerówce pogłębiany o dodatkową część i śpiworek. Mieliśmy też dwie usterki wózka naprawione w ramach gwarancji (zatrzask regulacji wysokości rączki padł oraz jedno z przednich kółek. Niestety nie ma idealnego wózka :)

Ja ostatnio zainteresowałam się Roanem Maritą, ma dobre opinie, może któraś miała z nim blizszy kontakt? Bez skrętnych kół, ale jaka amortyzacja za to.roan marita.jpg

wczoraj ogladalismy jane rider czerwona i chyba przyjmiemy ja do rodziny ;-):tak:
strasznie podoba mi sie formula matrix, calkowicie odpowiada moim wymaganiom co do dluzszych podrozy no i cieplego lata :tak: plus siedzisko spacerowki duze, w sam raz na zime :tak:, potem skretnosc, przekladanie przod tyl, rozkladanie spacerowki, no i wykonanie boskie, nie ma co

set-3-in-1-telaio-rider-con.jpg

Ostatnia edycja:
sicil ja wlasnie rozpakowalam moj jane muum z opcja matrix i jest boski:)DSC01477.jpgDSC01480.jpgDSC01482.jpgDSC01484.jpgDSC01490.jpg

spacerowka jest przeogromna, bardzo szeroka i rozklada sie na plasko wiec na zime spokojnie sie zmiescimy. minus spacerowki to na pewno dosc krotka budka, na siedzaco jest w sam raz, ale na lezaco juz srednio. gondola matrix dla mnie super , fajnie ze ma budke i latwo sie sklada, no i podnosi sie do pozycji siedzacej. jedyny jej minus to ze jest ciezka, no ale cos za cos... przynajmniej latwo sie wpina do wozka, na klik.

reklama
sicilpol, josie - super wozecki ja tez je w ostatnia sobote ogladalam. Wykonanie super i w sumie ta gondola-fotelik w jednym to fajne rozwiazanie. My zastanawialismy sie nad SOLO MARRIX, MUUM I UNLIMIT MATRIX. Jedyne co mi nie pasi w tych modelach to to ze ta gondola-fotelik to taka mala jest i starczy na max 3miesiace a tu w Szkocji to pogoda to nieporozumienie - mamy cztery pory roku kazdego dnia:no:.
Patrzylismy rowniez na ta opcje z gondola TRANSPORTER ale ta tpo strasznie masywna i bardzo ciazka wiec tez odpada.
A jesli chodzi o serie RIDER to niestety to kubelkowe siedzisko spacerowki nam nie pasi bo ma tylko 3stopnie regulacji i nie ma opcji polozyc dzieciaczka na plasko a pozniej i na boki:-(.
A szkoda bo wszystkie wozki JANE sa bardzo dobrze wykonane i jedne z najbezpieczniejszych wozkow na swiecie.

Do góry