reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki i foteliki

ja się niestety nie znam na przewożeniu dzieci bo nie mam doświadczenia ...na chwilę obecną nawet nie wiem jak się przyczepia gondolki czy foteliki w samochodzie .A będę musiała się tym bardzo zainteresować bo już w grudniu czeka nas przewóz niemowlaczka z Norwegii do Polski .
Jeszcze będzie akcja z paszportem dla szkraba .Ciekawa jestem czy będzie miał swój czy będzie dopisany do mojego ??????:-D

reklama
Jak podaje większość producentów i pediatrów, nie zaleca się noworodkom używania fotelików dla niemowląt dłużej niż 2 godziny dziennie. Z tego też powodu coraz bardziej popularne stają się gondole wózków posiadające możliwość montowania w samochodzie. Uwaga, rozwiązanie to nie zapewnia większego bezpieczeństwa niż fotelik dla niemowląt 0-13 kg odwrócony tyłem do kierunku ruchu i nie może takiego fotelika zastąpić. Rozwiązanie to daje co prawda możliwość odbycia dłuższej podróży, gdyż dziecko przypięte jest w niej w pozycji leżącej, jednak podróż taka wiąże się za każdym razem z wyższym ryzykiem obrażeń niż w przypadku fotelika.

Norge to długa wyprawa przed Wami. Ale lepiej podróże znoszą takie maleństwa niż sttarsze dzieci. Mam nadzieję, że to sie u Was sprawdzi.

Norge to długa wyprawa przed Wami. Ale lepiej podróże znoszą takie maleństwa niż sttarsze dzieci. Mam nadzieję, że to sie u Was sprawdzi.

Mam nadzieję ,że wszystko będzie ok bo nie wyobrażam sobie Świąt Bożego narodzenia tutaj tym bardziej ,że te będą magiczne bo z nowym członkiem rodziny :-D

Kobitki ja mam rozterki z glowy...bo u nas nie ma wyboru tylko fotelik jest dozwolony, nie wypuszcza malucha ze szpitala jak nie ma fotelika - pielegniarka schodzi do samochodu i sprawdza.:-)

A tak na marginesie - my tez kupilismy opcje z gondola - przyjanmiej na spacerki komfortowo, a np amerykanki nie uznaja gondoli i wszedzie zabieraja dzieciaki w foteliku - wkladaja go do spacerowki i tak po kika godzin na spacerze, zakupach itp:zawstydzona/y:- jak ja im powiedzialam ze raczej wole na spacerek w gondolce to patrzyly na mnie jak na kosmite:-)

ja zgadzam się z edytą
nie pojechałabym z dzieckiem w gondolce w długa podroz ani w zadną inną
są teraz foteliki rozkladane na plasko a zreszta i tak sie robi przerwy
wyjmujesz dzieciatko polozysz go troszkę na kocyku zeby nozki rozprostowalo i dalej w drogę
wolalabym chyba wydac juz na ten fotelik wiecej niz mialabym miec wyrzuty sumienia do konca zycia

Joasiu ja jaknajbardziej popieram foteliki rozkładane na płasko. W gondoli dzidzię właśnie przewozi sie tak jak w takim foteliku. Dziecko jest również zabezpieczone pięciopunktowymi pasami bezpieczeństwa.

I wcale nie chodzi tu o wydawanie mniejszej czy większej ilości pieniędzy.
Gdybym chciała oszczędzać nie kupiłabym wózka za 2500 zl.

reklama
zalezy jaki
ja widzialam na zywo deltima focusa i niestety dla mnie odpadl od razu bo jest taki "sztywny" i te raczke ma strasznie wysoko

Do góry