reklama
beata0526
Fanka BB :)
Ja też ziajke, jest delikatna, miałam nivea przy synku, ale się nie sprawdziły tej serii kosmetyki i do kąpieli oilatum fajnie nawilża skórę, natomiast po balsamie z oilatum miał plamy czerwone na twarzy. Myślę, że na początku trzeba wypróbować, bo każde dziecko reaguje inaczej, lepiej większych zapasów nie robić
Dominika81
Ja staram sie unikac jakichkolwiek kosmetykow. Do mycia mydelko bambino, na ewentualne odparzenia sudocrem, no i husteczki do pupy huggies pure. Koniec listy jak beda jakies problemy skorne to wtedy sie zobaczy. Nie nawilzam nigdy dzieciom skory, skora ma produkowav wlasne nawilzenie. Jedynie w lato oczywiscie dobry krem z filtrem 50.
happymama82
szczęśliwa mama czwórki !
ja tez uwazam ze im mniej kosmetykow tym lepiej. Na odparzenia mielismy masc z Hipp i byla swietna.
z rzeczy ktore mi sie nigdy nie przydaly to rozek i termometr.
ja juz z ubranek mam juz wszystko. Teraz tylko troche 62/68 kupie i koniec. Kupilam tez pieluchy tetrowe i kilka flanelowych. Wlasciwie zostal mi tylko wozek fotelik i kosmetyczne rzeczy
z rzeczy ktore mi sie nigdy nie przydaly to rozek i termometr.
ja juz z ubranek mam juz wszystko. Teraz tylko troche 62/68 kupie i koniec. Kupilam tez pieluchy tetrowe i kilka flanelowych. Wlasciwie zostal mi tylko wozek fotelik i kosmetyczne rzeczy
Heromina
Mi sie Sudokrem srednio sprawdzil, lepiej dzialay masci typu LInomag czy jakas inna, ale nie pamietam, a tak pod pieluche to krem Bambino. Do kapieli tylko mydelko bodaj bylo, ale smarowalam balsamem Nivea po kapieli, bo mial na poczatku taka chropowata skore, zadnych oliwek nie stosowalam, ani pudrow, bo sie odparzenia fest robily i sie to warzylo i ogolnie blee. Ciekawi mnie tez Dzidzius, bo tego akurat nie stosowalam nigdy poza plynem do prania, ale faktycznie kupie po jednym opakowaniu jednego i drugiego w razie gdyby z ktoryms cos bylo nie tak i juz.
Dominika81
ja pod pieluchę nic nie stosowąłam, chyba że właśnie pupa się odparzyła, ale to rzadko.
z sudocremem tak jest, że niektórym pasuje a niektórym nie.
mi z kolei linomag nigdy nie podpasował, bo po sudocremie miałam w 2 dni załatwione odparzenie (po 1 smarowaniu schodziło lekkie zaczerwienienie), a linomag mogłam tydzień stosować I zaczerwienienie nadal było widoczne...
do kąpieli generalnie nic nie używałam, tylko jak się starszy urodził, to mu cała skóra zeszła, dosłownie cały się złuszczył przez pierwsze 3 tyg życia. wszędzie mu schodziła, nawet między palcami, z ciałą to płatami odchodziła. także przez 3-4 tyg co 2 dnień dodawąłam oilatum do kąpieli, ale już niczyn nie smarowałam.
z sudocremem tak jest, że niektórym pasuje a niektórym nie.
mi z kolei linomag nigdy nie podpasował, bo po sudocremie miałam w 2 dni załatwione odparzenie (po 1 smarowaniu schodziło lekkie zaczerwienienie), a linomag mogłam tydzień stosować I zaczerwienienie nadal było widoczne...
do kąpieli generalnie nic nie używałam, tylko jak się starszy urodził, to mu cała skóra zeszła, dosłownie cały się złuszczył przez pierwsze 3 tyg życia. wszędzie mu schodziła, nawet między palcami, z ciałą to płatami odchodziła. także przez 3-4 tyg co 2 dnień dodawąłam oilatum do kąpieli, ale już niczyn nie smarowałam.
reklama
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Ja chyba kupie mydełko w kostce bambino jak przy synku i oliwke i tyle.
Moja mama odwiedzila pepco i kupila mi pare ciuszków body,czapeczki i kaftaniki pochwale sie jak dojadą
Moja mama odwiedzila pepco i kupila mi pare ciuszków body,czapeczki i kaftaniki pochwale sie jak dojadą