reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

reklama
Widzę, że przekonałyście się do sroki :-) już Wam kiedyś pisałam, że już do synka kupowałam albo hippa albo babydream wlaśnie :-) do teraz właściwie, więc drugi synek też tym będzie traktowany :-)

Okasia rozbawiłaś mnie tym, że mąż poduche Ci zabrał :-)

Ja używałam Ziajki przy córce, i nie mieliśmy żadnych problemów. Po wyjściu ze szpitala polecono nam Emolium bo Majka miała suchą skórę, taką łuszczącą (jak przenoszone dzieci), totalna porażka, a Ziajka ładnie nawilżyła i zeszło.

tamtusia ja dopiero jak wlazlam na jej bloga to przepadlam, bo tak to str byla odpalona,, ale ciagle nie bylo czasu, ale postanowilam zamknac temat wyprawki wiec w koncu wlazlam no i swiat kosmetyczny legl w gruzach hehe

asiunia wiesz to, ze ona poleca jedne kosmetyki nie znaczy, ze inne sa bee tz sa bee pod katem skladu, ale jesli komus pasuja to ok. Ja uzywalam i sudocremu i bambino i rooooznych wszelakich i synek zyje ma sie dobrze, fakt, ze teraz wiem skad mial wieczne odparzenia i skad pojawila sie teraz ta pokrzywka i sucha skora. Teraz dowiedzialam sie co i jak i skoro te kosmetyki sa i tanie i latwo dostepne, a przy okazji juz mam pewnosc, ze skladem sa przyjazne dziecku to czemu mam nie kupic :)

okasia ja sie tak w analize zywnosci nie potrafie wkrecic, bo tego jest zdecydowanie wiecej i sa to produkty pierwszej potzreby wiec wowczas zakupy zajmowaly by mi mase czasu, aczkolwiek jesli cos akurat zapamietam to faktycznie unikam niektorych produktow, albo zwracam uwage na sklad.
Natomiast bardzo bym chciala znalezc blog na zasadzie Sroczki na temat lekow i suplementow, bo tego u nas tez troche idzie,a podejrzewam, ze polowa nadaje sie do kosza co najwyzej

Jutro tez zglebie temat tych aspiratorow do nosa elektronicznych, bo mnie to zaciekawilo i chyba czas sie tez powoli rozgladac za mata i jakims lezaczkiem-bujaczkiem, bo tak jak mata jeszcze ujdzie tz moge tez rozlozyc duzy koc i wysypac zabawki, taklezaczek zdecydowanie ulatwimi zycie przy 2 dzieciach i 2 ciekawsko-wszedobylskich kotach

Chcialam take coś kupić jako prezent ale jak ogladalam na żywo okazalo sie ze ten bujaczek jest mały to znaczy krótki fajna sprawa tak do 3-4 miesiaca bo on ma zaledwie 70 cm długości

w sumie fakt te 70cm to malutko, chociaz chyba na yt widzialam juz takie wieksze dziecko, ktore sobie normalnie siedzialo karmione przez mame tylko nozki mu dyndaly.Na pewno nie jest to produkt na dluzsza mete, a kosztuje nie malo. Jeny,a juz myslalam, ze najgorsza czesc wyprawki mam z glowy,a jednak nie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tamtusia ja dopiero jak wlazlam na jej bloga to przepadlam, bo tak to str byla odpalona,, ale ciagle nie bylo czasu, ale postanowilam zamknac temat wyprawki wiec w koncu wlazlam no i swiat kosmetyczny legl w gruzach hehe

asiunia wiesz to, ze ona poleca jedne kosmetyki nie znaczy, ze inne sa bee tz sa bee pod katem skladu, ale jesli komus pasuja to ok. Ja uzywalam i sudocremu i bambino i rooooznych wszelakich i synek zyje ma sie dobrze, fakt, ze teraz wiem skad mial wieczne odparzenia i skad pojawila sie teraz ta pokrzywka i sucha skora. Teraz dowiedzialam sie co i jak i skoro te kosmetyki sa i tanie i latwo dostepne, a przy okazji juz mam pewnosc, ze skladem sa przyjazne dziecku to czemu mam nie kupic :)
Wiadomo, że jednemu dziecku podpasuje dany kosmetyk a drugiemu nawet po najprostszym składzie może wyjść odparzenie :)
To tak jak z pieluchami, niektóre dzieci mają uczulenie na pampersy inne na dady. Długo można byłoby wymieniać.
Ja do pupci używałam Linoderm plus taki czerwony, składu nie znam ale sprawdzał się świetnie, w wyglądzie przypominał wazelinę. Odparzenie mieliśmy tylko w okolicach pierwszych urodzin po biegunce a tak spokój. Jak pojawiało się jakieś zaczerwienienie stosowałam Linomag z cynkiem i było ok. Moja koleżanka z kolei stosowała bardzo grubą warstwę sudocremu przy każdym przewijaniu, ale nie ma co przyzwyczajać skóry do tego typu kosmetyków bo potem w razie odparzenia trzeba Tormentiol lub inne cholerstwo stosować.

Asiunia wlasnie kazde dziecko reaguje inaczej. Moj syn ma do ten pory bardzo wrazliwa skore, szybko sie odparzal I mial czesto pekniecia w pachwinach, po wytarciu mokra chusteczka musialam powycierac na sucho I posmarowac sudokremem, wszystko sie w mig goilo, Nie wyobrazam sobie funkcjonowac bez tego kremu

A do pepka mialam oscenisept I tylko kazano mi psikac przy odchylaniu I po poltora tygodnia juz odpadl :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U nas wlasnie sudocrem byl porazka, ale tez po kazdym przewijaniu nakladalam krem, teraz nie bede tak robic. Wiele rzeczy teraz bede robic inaczej i to nawet nie chodzi o kosmetyczne nawyki

Sierpniowka jesli chodzi o wyglad to mi sie ten lezaczek nie podoba, ale jestem na kom, wiec nie poczytam opinii, cena faktycznie wow aczkolwiek pewnie dalo by sie ustrzelic taniej

reklama
Kurde wkurzylam sie, bo najpierw nie wchodzil mi ten kod 10% na Feedo, tak jakby nie wiem trmin minal?, pozniej mowie ciul wezme ta znizke 15zl i wlazla dobra lece dalej, ale zapedzilam sie i zamiast wybrac przelew z konta to zaznaczylam z karty, a kredytowa ma maz, wiec chcialam sie cofnac i pach wywalilo mi wszystko z kosza i skasowal sie kod, wiec nie mam juz zadnej znizki i az mi sie odechcialo robic tam zakupy :/ Tylko szkoda mi tego zestawu MAM, bo wszedzie jest drozszy, ale jak sie wkurze to znajde

Do góry