reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

reklama
Wiem, że wiele z Was rozważa zakup wózka Riko Nano.
b38595e0-b565-4dd8-af6f-159dc87b39c9_descico_large.jpg

Wczoraj miałam okazję spotkać się ze znajomymi, którzy od 3 tygodni są szczęśliwymi jego użytkownikami :). Koleżanka kupiłam używany egzemplarz, choć moim zdaniem wyglądał na nowy, musiał być bardzo mało używany. Zapłaciła za niego 700 zł. Byliśmy na spacerze w lesie, ale nie na jakichś tam ścieżkach tylko zupełny offroad :) Wózek spisywał się rewelacyjnie, jest po prostu stworzony do jazdy po takim podłożu. Zjeżdżaliśmy z górki, potem jazda po gałęziach, a na koniec zjazd z dzieckiem ze schodów i mały nawet nie zagrymasił. Wózek jest mega mięciutki i zwrotny, tylko do lasu to akurat lepiej zablokować przednie koła. Torba do wózka mega pakowna, tak samo jak torba pod wózkiem. Trochę nas przerosła temperatura i wpakowaliśmy do wózka 4 kurtki, książkę, prezent w dużej torbie i moją wielką torbę, która zmieściła się do torby wózkowej. Do tego oczywiście były butle wody i rzeczy dla malucha.
Nie ma co ukrywać, że wózek jest spory, nie widziałam jak się składa, ale znajomi musieli zmienić auto żeby się zmieścić z nim do bagażnika. Myślę, że gabaryty i waga nie będą przeszkodą, dla tych którzy nie muszą wnosić wózka na 4 piętro. Dla tych osób to naprawdę fajny wybór :)

a wracajac do apteki to niech no mi ktoras podpowie, albo wklejcie liste co kupujecie, bo np szukam wszedzie Leko i nie ma

Kurcze bedac ostatanio w tej mojej hurtowni chcialam kupic aspirator do nosa.No to ide po Fride, bo mialam ja przy synku, ale uslyszalam opinie kogos tam w sklepie, ze ta wlasnie Frida ma jedna wade, mianowicie ten plastik jest twardy i po jakims czasie koncowka zaczyna sie rysowac i wtedy nie jest to przyjemne dla dziecka. No tak przypomnialam sobie jak to moje dziecie traktowalo odciaganie kataru jak jakas kare, bo go ta koncowka szorowala. Sa z sylikonowymi koncowkami i one sa mieciutkie, ofc ceny tez rozne rozniste, ale te lepsze juz od 40zl w gore. Teraz patrez w necie, a tu jakis taki wynalazek Link do: HAXE NS1 Elektryczny aspirator do nosa dla dzieci Dr Medica - Wszystko dla zdrowia, albo taki Link do: CLEANOZ ASPIRATOR+3WKŁADY+3BATERIE - APTEKA! i zastanawiam sie czy nie kupic, bo niejednokrotnie z Frida co sie nawalczylam to moje, a z zatok i tak nie wyciagnelam. Poza tym czytam, ze gile te filtry zatrzymuja, ale bakterii juz nie

Mi wszyscy polecają katarek z końcówką umożliwiającą podłączenie do odkurzacza. Brzmi dla mnie strasznie, ale podobno bardzo skuteczne.

reklama
ja o nim juz slysze od hoho, ale u nas czesto sa nocne akcje, wiec po 1 nie wyobrazam sobie wlaczac odkurzacza np o 3 nad ranem, po 2 mam odkurzacz ppioracy, wiec do ciuchych nie nalezy, a sile ssania nawet ta najmniejsza ma taka, ze chyba cale dziecko by wciagnelo :p

Do góry