reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

reklama
Wiem, że wiele z Was rozważa zakup wózka Riko Nano.
b38595e0-b565-4dd8-af6f-159dc87b39c9_descico_large.jpg

Wczoraj miałam okazję spotkać się ze znajomymi, którzy od 3 tygodni są szczęśliwymi jego użytkownikami :). Koleżanka kupiłam używany egzemplarz, choć moim zdaniem wyglądał na nowy, musiał być bardzo mało używany. Zapłaciła za niego 700 zł. Byliśmy na spacerze w lesie, ale nie na jakichś tam ścieżkach tylko zupełny offroad :) Wózek spisywał się rewelacyjnie, jest po prostu stworzony do jazdy po takim podłożu. Zjeżdżaliśmy z górki, potem jazda po gałęziach, a na koniec zjazd z dzieckiem ze schodów i mały nawet nie zagrymasił. Wózek jest mega mięciutki i zwrotny, tylko do lasu to akurat lepiej zablokować przednie koła. Torba do wózka mega pakowna, tak samo jak torba pod wózkiem. Trochę nas przerosła temperatura i wpakowaliśmy do wózka 4 kurtki, książkę, prezent w dużej torbie i moją wielką torbę, która zmieściła się do torby wózkowej. Do tego oczywiście były butle wody i rzeczy dla malucha.
Nie ma co ukrywać, że wózek jest spory, nie widziałam jak się składa, ale znajomi musieli zmienić auto żeby się zmieścić z nim do bagażnika. Myślę, że gabaryty i waga nie będą przeszkodą, dla tych którzy nie muszą wnosić wózka na 4 piętro. Dla tych osób to naprawdę fajny wybór :)

a wracajac do apteki to niech no mi ktoras podpowie, albo wklejcie liste co kupujecie, bo np szukam wszedzie Leko i nie ma

Kurcze bedac ostatanio w tej mojej hurtowni chcialam kupic aspirator do nosa.No to ide po Fride, bo mialam ja przy synku, ale uslyszalam opinie kogos tam w sklepie, ze ta wlasnie Frida ma jedna wade, mianowicie ten plastik jest twardy i po jakims czasie koncowka zaczyna sie rysowac i wtedy nie jest to przyjemne dla dziecka. No tak przypomnialam sobie jak to moje dziecie traktowalo odciaganie kataru jak jakas kare, bo go ta koncowka szorowala. Sa z sylikonowymi koncowkami i one sa mieciutkie, ofc ceny tez rozne rozniste, ale te lepsze juz od 40zl w gore. Teraz patrez w necie, a tu jakis taki wynalazek Link do: HAXE NS1 Elektryczny aspirator do nosa dla dzieci Dr Medica - Wszystko dla zdrowia, albo taki Link do: CLEANOZ ASPIRATOR+3WKŁADY+3BATERIE - APTEKA! i zastanawiam sie czy nie kupic, bo niejednokrotnie z Frida co sie nawalczylam to moje, a z zatok i tak nie wyciagnelam. Poza tym czytam, ze gile te filtry zatrzymuja, ale bakterii juz nie

Mi wszyscy polecają katarek z końcówką umożliwiającą podłączenie do odkurzacza. Brzmi dla mnie strasznie, ale podobno bardzo skuteczne.

reklama
ja o nim juz slysze od hoho, ale u nas czesto sa nocne akcje, wiec po 1 nie wyobrazam sobie wlaczac odkurzacza np o 3 nad ranem, po 2 mam odkurzacz ppioracy, wiec do ciuchych nie nalezy, a sile ssania nawet ta najmniejsza ma taka, ze chyba cale dziecko by wciagnelo :p

Do góry