reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

reklama
no ja w ogole na wrzatek sie nastawiam, wczoraj pania gadzet ogladalam za 100zl jest sterylizator uv do smoczkow na baterie ale sama gadajac o nim wspomniala, ze mozna maly termos z wrzatkiem wziac na spacer i w razie co smoczek przelac :D

Mamakulka mam ten sam leżaczek z Fisher Price, kupiłaś nowy czy używany ??
Ja używany za 50pln bez kosztów przesyłki bo z odbiorem osobistym, więc się cieszę ;)
20160703_114620.jpg

Załączniki

• 20160703_114620.jpg
    20160703_114620.jpg
    193,8 KB · Wyświetleń: 97
na ja mam w tyle takie guziki ? i to naciskam i rama wychodzi ... budka po bokach ma też guziki do wciśnięcia... hehe mam nadzieję że pomogłam :)))

Koronka, ja w aptece zamówiłam takie rzeczy:
- kremy do pupy: linomag i sudocrem
-majtki poporodowe
- gruszkę do nosa
- patyczki higien
- oliwkę
- kompresy jałowe
- sól fizjolog.
- podkładki jednorazowe
- chusteczki do pupy 3 rodzaje
-katarek
- czopki glicerynowe ( przydają sie po porodzie)
- octenisept
- smoczki lovi
- butelkę lovi
- rękawice do kąpieli
-pampersy 1 i 2 małe opakow.
- podpaski popor. Bella
- Oilatum
- lano-maść ziaja na sutki
- wit. D+k
- wodę morska do noska
- gaziki z alkoh. do pępka
Dla mojej dwulatki mleko bebilon bo jeszcze pije a tańsze aż o kilkanaście zł na opakow. niż w sklepie

Ok a więc . Pytania mam bo jestem zielona.

Czy woda morska do noska od razu się przydaje?
Po co czopki?
Po co kompresy ? :)

Ignaś 35 tc [emoji173]

Mamakulka, tez myślałam o takim sterylizatorze do mikrofalówki. Muszę iść do sklepu pooglądać ich wielkości :-). Przy córce tylko wrzątek, a i miałam taki worek do mikrofalówki do sterylizacji, on jest na ileś tam razy do sterylizacji, dostałam od kogoś. Popatrzyłam sie kilka razy :-).
Teraz chce cis takiego jak Ty kupiłaś do mikrofali, nawet nie chodzi tylko o smoczek i butelkę ale i laktator. Mnie wkurzało ze nawet każda cześć laktatora co chwila musiałam zalewać wrzątkiem, pozniej porozstawiane do wyschnięcia na pap. kuchennym na blacie, a tak to będę miała wszystko w jednym pojemniku i nie będzie bałaganu

reklama
Woda morska nie od razu, jak dziecko ma katarek, ale ja juz kupiłam aby pozniej nie latać :-).
Czopki- hmmm... po porodzie jak jesteś obolała to moze byc baaardzo bolesna pierwsza kupa, wiec polecam, tylko kilka zł. ;-).
Gazików jałowych małych to troche zejdzie na początku do przemywania pępuszka i do oczów. Czasami jałowym i woda przegotowana tez przemywałam jakies odparzenia na pupci na początku ( dzidziuś co chwile robi kupki, nie zawsze podejdą tez chusteczki wiec mogą pojawić sie ranki)

Ostatnia edycja:
Do góry