reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

reklama
no ja w ogole na wrzatek sie nastawiam, wczoraj pania gadzet ogladalam za 100zl jest sterylizator uv do smoczkow na baterie ale sama gadajac o nim wspomniala, ze mozna maly termos z wrzatkiem wziac na spacer i w razie co smoczek przelac :D

Mamakulka mam ten sam leżaczek z Fisher Price, kupiłaś nowy czy używany ??
Ja używany za 50pln bez kosztów przesyłki bo z odbiorem osobistym, więc się cieszę ;)
20160703_114620.jpg

Załączniki

• 20160703_114620.jpg
    20160703_114620.jpg
    193,8 KB · Wyświetleń: 94
na ja mam w tyle takie guziki ? i to naciskam i rama wychodzi ... budka po bokach ma też guziki do wciśnięcia... hehe mam nadzieję że pomogłam :)))

Koronka, ja w aptece zamówiłam takie rzeczy:
- kremy do pupy: linomag i sudocrem
-majtki poporodowe
- gruszkę do nosa
- patyczki higien
- oliwkę
- kompresy jałowe
- sól fizjolog.
- podkładki jednorazowe
- chusteczki do pupy 3 rodzaje
-katarek
- czopki glicerynowe ( przydają sie po porodzie)
- octenisept
- smoczki lovi
- butelkę lovi
- rękawice do kąpieli
-pampersy 1 i 2 małe opakow.
- podpaski popor. Bella
- Oilatum
- lano-maść ziaja na sutki
- wit. D+k
- wodę morska do noska
- gaziki z alkoh. do pępka
Dla mojej dwulatki mleko bebilon bo jeszcze pije a tańsze aż o kilkanaście zł na opakow. niż w sklepie

Ok a więc . Pytania mam bo jestem zielona.

Czy woda morska do noska od razu się przydaje?
Po co czopki?
Po co kompresy ? :)

Ignaś 35 tc [emoji173]

Mamakulka, tez myślałam o takim sterylizatorze do mikrofalówki. Muszę iść do sklepu pooglądać ich wielkości :-). Przy córce tylko wrzątek, a i miałam taki worek do mikrofalówki do sterylizacji, on jest na ileś tam razy do sterylizacji, dostałam od kogoś. Popatrzyłam sie kilka razy :-).
Teraz chce cis takiego jak Ty kupiłaś do mikrofali, nawet nie chodzi tylko o smoczek i butelkę ale i laktator. Mnie wkurzało ze nawet każda cześć laktatora co chwila musiałam zalewać wrzątkiem, pozniej porozstawiane do wyschnięcia na pap. kuchennym na blacie, a tak to będę miała wszystko w jednym pojemniku i nie będzie bałaganu

reklama
Woda morska nie od razu, jak dziecko ma katarek, ale ja juz kupiłam aby pozniej nie latać :-).
Czopki- hmmm... po porodzie jak jesteś obolała to moze byc baaardzo bolesna pierwsza kupa, wiec polecam, tylko kilka zł. ;-).
Gazików jałowych małych to troche zejdzie na początku do przemywania pępuszka i do oczów. Czasami jałowym i woda przegotowana tez przemywałam jakies odparzenia na pupci na początku ( dzidziuś co chwile robi kupki, nie zawsze podejdą tez chusteczki wiec mogą pojawić sie ranki)

Ostatnia edycja:
Do góry