reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

reklama
Hej babeczki :) mam pytanko macie gdzies listę niezbędna na wyprawkę dla dzieciaczków ?
Niby dawno to nie było jak szykowałam wyprawkę dla Mai bo rok temu ale teraz wydaje mi sie ze wszystko mam a pozniej bede płakać ze czegoś nje mam :)

A wy jak robiecie wyprawkę ciuszków to na ile miesięcy na przód ?

I czy uważacie ze takie rzeczy jak szczotka i obcinaczki do paznokci to musze kupować osobno dla syna ? Czy moze używać siostry?

Koronka, ja będę miała druga córeczkę wiec dużo ubranek mam, ale wiem ze ja miałam tak do 68, bo to do pol roku albo nawet dłużej starczyło. Dużo tez sie dostaje jak przychodzą znajomi i rodzina. A pozniej trzeba dokupić jakies rzeczy do tych co sie dostało aby pasowało :-).
Tez myślałam aby kupować nowa szczotkę i nożyczki, ale stwierdziłam ze zostaje przy używanych po córce, bo przecież to nie jest zniszczone tylko umyje, zdezynfekuje. Miałam nie kupować nowej wanienki, ale te naklejki które sa na dole podeszły woda i nie da sie ich równo zedrzeć aby nie uszkodzić wiec kupuje nowa. To akurat nie jest jakiś duży wydatek. Listy nie mam, weszłam na kilka stron wyprawkowych i sobie zweryfikowałam co potrzebuje. Ubranka dokupiłem juz wcześniej a prawie cała resztę zamówiłam w aptece gemini. Teraz to doceniłam jak super jest przy drugim dziecku, jak jest mała różnica wieku. Nie trzeba latać za wózkiem, łóżeczkiem, materacem, meblami, itd ... :-)

Dzięki Angelika :) a powiedz mi co z wyprawki aptecznej kupujesz ? Bo ja to tylko kremy do pupy, talk, do kąpieli rzeczy ale to beda te same co teraz córcię kapie. A dla siebie to kupuje tamtum rosa i cos jeszcze potrzebne ?
Bo wszystkie takie na brzuszek, przeciwgorączkowe, ocisept mam bo z córcia używam ;)

A i w ogóle apropo płynów do płukania to pisałam , że nie będę używać a mąż wziął komplet bobini wiec jednak będę. Hehe
1467530411-1d1mld.jpeg
1467530416-1d1mld.jpeg
1467530421-1d1mld.jpeg
1467530426-1d1mld.jpeg

Ignaś 35 tc [emoji173]

Kurde do bani bo ta jest kupiona rok temu. I czarna a mój mąż innej nie chce. No cóż musze oddać.

Kurde meczylam się żeby zdjąć ten pokrowiec z fotelika. Zdjelam. A jak go założyć[emoji14]

Ignaś 35 tc [emoji173]

reklama
Do góry