reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózio dla kruszynki:)

reklama
Esia mogę potwierdzić że wózek jest bardzo lekki bo codziennie wychodząc na spacer muszę jednego Mclarena przestawić by utorować drogę czarkowej karocy.:-) Poza dwoma sąsiadami jeszcze parę dzieciaków widziałam w tym wózku na osiedlu więc mogę popytać jak się sprawuje.:tak:

My mamy wózek wielofunkcyjny - xlandera. Jak na razie sprawuje się super. Za niedługo przesiądziemy się do spacerówki, planuję przejeździć tak wiosnę. Niuniek będzie jeszcze mały więc stabilny wózek będzie mocno wskazany. Zdaję sobie sprawę, że szybko znudzi mi się ten ciężar i problemy w upychaniem w samochód, więc na lato kupi się jakąś lekką i niedrogą spacerówkę typu parasolka.
A wtedy z przyjemnścią zajrzę na ten wątek. :-p

O spacerowce myslimy a nawet kupujemy;-)
nie mamy za duzego budgetu obecnie, wiec nei zaszelejemy, ale... wybralam ten wozio.
Amazon.co.uk: Sprint 6 in Watching Bear Stroller: Baby
mslalam by kupic jakas taka lecuitka maga i zwinna, ale za pieniazki ktore przeznaczylam inne wydawaly mi sie poprostu jakies takie szjsowate. Musiala bym wydac spopro wiecej by cos porzadnego kupic.:tak:

Ja mam spacerówke :confused: podarowaną przez mamusię :dry: ale już zastrzegłam M, że jak będę niezadowolona, to kupujemy nową ;-) w końcu Maksio codziennie w wózku conajmniej 4km jeździ, więc nie mam zamiaru się męczyć :-)

Ze spacerówek typu parasolka bardzo podoba mi się chicco ct04, lub jego nowszy odpowiednik multiway. Czytałam opinie o tych wózkach i mamy zachwalają :tak:
Tylko nie wiem czy bym się zdecydowała na posiadanie tylko spacerówki typu parasolka :sorry2:

Esia, mclareny są fajne, (nie licząc ich ceny ;-)). Jedynie co to mają beznadziejny hamulec, i ta tańsza wersja (nie techno) ma trochę za małe kółka, każdy kamolec na drodze może obudzić dzieciątko. Acha i koleżanka narzeka na to, że się nie da rozłożyć zupełnie na płasko, głowa Jankowi lata jak zaśnie. Te wszystkie uwagi są do tej trochę tańszej wersji mclarena. Może techno już tych wad nie posiada :tak:.

Chyba jednak średnią reklamę mclarenowi zrobiłam....

Moja koleżanka też ma Maclarena i super zadowolona nie była. Ale niestety nie pamiętam szczegółów bo jak z nią rozmawiałam to byłam dopiero co po porodzie więc lekka spacerówka mnie mało interesowała.

Ja mam spacerowke do emmaljungi wiec na razie nic nie kupuje. A poza tym ten stelaż do fotelika MC to tak naprawde rozlozona na czesci spacerowka parasolka wiec taką lekką spacerowke też w sumie mam.

Do tematu wroce jak mi sie znudzi ciezki wozek. Czyli podejrzewam że nieprędko skoro na spacery głównie będzie chodzić niania :-D

Opowiedziałam o tej niani Tomkowi. :-)
A on mi na to już na poważnie że dopiero przy spacerówce można docenić ciężar wózka, bo dziecko coraz cięższe i coraz ruchliwsze. I wózek z ciężkim podwoziem jest stabilniejszy. Nie dyskutuje z nim bo ma większe doświadczenie w temacie ale zamieszczam jego głos w dyskusji - może komuś się przyda.

Pożyjemy zobaczymy. :tak:

reklama
No tak - na pewno wyłącznie parasolka to za mało. Ja mam spacerówkę Mutsy, ale ciężka jak cholera i potencjalnie rozklekotana (wciąż boję się do niej na poważnie zajrzeć :baffled:), więc parasolka jest koniecznością (jakieś szybkie zakupy, wyjście itp.) :tak: Na codzienne spacery będzie Mutsy.

Blanes model techno rozkłada się właściwie na płask... Ten tańszy wózek (nie pamiętam teraz nazwy - taki kolorowy z prawie przeźroczystą budką) nie robi dobrego wrażenia. Oglądałam w sklepie i nie kupiłabym, niezależnie od ceny :no:

Powiem Wam, że zastanawia mnie powszechność Maclarena techno, zwłaszcza biorąc po uwagę cenę :confused:
Jeśli znacie jakieś wady czy złe opinie, będę wdzięczna.

Do góry