reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózio dla kruszynki:)

Podpisuję się pod tym, co napisała Efilo.
Nie chcę rozgrzebywać tematu, nie ma to najmniejszego sensu.

Niemniej, chętnie poczytam o polecanych/odradzanych wózkach :tak:

reklama
A ja chetnie poczytam o wozkach do tysiaka;) Bo wierze, ze w tej cenie dobry tez kupic mozna. Bo mutsy i inne tego typu bajery to moje dochody z trzech miesiecy. I nie jest to kwestia oszczedzania tylko trzezwego spojrzenia na rzeczywistosc. Jak znajde cos ciekawego to chetnie sie podziele z zainteresowanymi.

Czesc czerwcoweczki,
alez tu goraca;-) .

Ja najpierw ustosunkuje sie do wozkow Chicco - slyszlam ze czesto ulegaja uszkodzebiom - cos tam sie w nich psuje, ale pewnie dotyczy to niektorych modeli.

Ja jak juz pisalam mam Mutsiego Urban Rider po synku - nie wyeksplatowalismy go wiec jeszcze przy kolejnym bobasie sie przyda:-) .
Ja mam caly zestaw:
gondola
spacerowka
i fotelik samochodowy do niego - Play Prima (polecam zamiast maxi cosi - rozklada sie bardziej na "plasko")

Co do dyskusji:
Uwazam ze gondola sie sprawdza - wlasnie ze wzgledu na lato mozna dzieciatko zostawic na dluzej w wozku by sobie spalo na zewnatrz (w fotelikach i spacerowkach w msc 0-3 tylko do okolo 1-2h)
Rzeczywiscie jezeli ktos dysponuje mniejszymi funduszmi mozna kupic tansza gondole tak na pierwsze 3 msc a pozniej zaszalec ze spacerowka.

Ja mialam ta mozliwosc ze rodzice zaszaleli i powiem wam ze wozek jest super - swietnie sie go prowadzi, dzieciatko lezy sobie wygodnie, zaden chodni nie jest mi straszny.
Ale: jest ciezki (mieszkam na parterze wiec dla mnie to nie problem) i ma maly koszyk na zakupy.

No to chyba tyle od "doswiadczonej" mamusi;-)

Kupiłam ten na aukcji i mam nadzieję, że nie będę żałować. Właśnie czekam za dostawą. Jak tylko go będę miała, to podzielę się pierwszymi wrażeniami. Oczywiście macie rację z tym, że to co pasuje mi niekoniecznie musi pasować wam. Któraś z Was pisała, że trójkołowce są niewygodne przy podjeżdżaniu na schodach, a mnie ten problem właściwie nie dotyczy, bo mieszkam w domku jednorodzinnym i wszyscy nasi rodzice też, nawet u nas w ośrodku zdrowia nie ma schodów, więc tym sie nie martwię. W tej sytuacji odpada też problem ciężaru wózka :tak:. Za to trójkołowce podobno świetnie sprawdzają się na trudnym terenie, a przy naszym domku i domku teściów jest polna droga, więc będzie jak znalazł. Co do niestabilności tych wózków, to sprawdziliśmy to razem z synkiem w sklepie ;-) i wypadło dobrze. Poza tym stwierdziliśmy, ze wypróbujemy na głębokim czy się sprawdza, a po próbie będziemy się zastanawiać nad spacerówką. No i jak kupujemy osobno głęboki, to nie musimy wydawać od razu dużej sumy :tak:

Joluś,
ale Ci zazdroszcze! :tak:
My to chyba za jakieś trzy miesiące dopiero kupimy. Mamy jeszcze czas na poszukiwania. Dzisiaj wytropiłam jakiś Peak 4 Air. Ale to jakiś mercedes (skóra i drewnopodobne wykończenie :laugh2:)

A co do fotelików (tylko żeby nie było że moje zdanie jest jedyne słuszne) to ja jednak wybiorę maxi cosi. Dla mnie fotelik służy do przewożenia bezpiecznie dziecka autem. Sama mam autko z ABS ESP sześcioma poduszkami i tratatata. I najistotniejszym kryterium było bezpieczeństwo moje i maluszka a nie wygoda. Więc do wyboru fotelika stosowałam to samo kryterium - oparłam się na crash testach :szok: Każdego roku dostaje najwyższe oceny.

Oczywiście częściej sie jeździ niż ma się wypadek, więc właściwie wygoda jest częściej stosowana :-) Ale ja naprawdę dużo jeżdżę i chciałabym mieć poczucie chociaż częściowego bezpieczeństwa.

Na lipcowkach'05 przewazaly wozki: Deltim i Tako - nie pamietam dokladnie ale wydaje mi sie ze z Deltimow dziewczyny byly bardziej zadowolone.

A co popularności wózków Deltim to ja się wcale dziewczynom nie dziwię skoro koszt się zamyka w 400 zł. :tak: Ja i tak na razie obstaje przy Mutsy ;-)

reklama
Do góry