reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózek i łóżeczko

Ja stawiałam na bezpieczeństwo wiec wybrałam wozek który kosztował ok 2000 zł 2w1 i do tego fotelik za Ok 550 zł wiec wyszło mnie drożej niż zestaw 3w1 w tym przypadku. Mój fotelik jest do 13 kg.
Jak dużo jeździcie samochodem to uważam, ze lepiej wydać wiecej na fotelik niż na wozek. Gondola nie służy długo, a jak tylko dziecko stabilnie siedzi to przeważnie rodzice kupują lekka spacerówkę.

reklama
Tak to prawda że te foteliki z zestawu 3 w 1 rzadko Maja atesty ale nie musisz koniecznie kupować tych z zestawu. Możesz wybrać sobie fotelik innej firmy, teraz większość fotelików pasuje do stelazy wózków. I tak ja mam wozek anex i fotelik cybex Aton q

Ja mam wózek Bebetto Luca. Uważam jego zakup za strzał w 10 :) Jako pierwszy wózek mieliśmy Mutsy i syn kompletnie nie tolerowal jazdy wózkiem. Brak fajnej amortzacji w naszym przypadku był utrapieniem. Po 3 miesiącach kupiliśmy Bebetto i w końcu mogłam wychodzić na spacery :)
Fotelik Maksi Cosi z baza. Po cesarce nie wyobrażałam sobie szarpać się z pasami, żeby zapiąć dziecko.

Ja mam wózek Bebetto Luca. Uważam jego zakup za strzał w 10 :) Jako pierwszy wózek mieliśmy Mutsy i syn kompletnie nie tolerowal jazdy wózkiem. Brak fajnej amortzacji w naszym przypadku był utrapieniem. Po 3 miesiącach kupiliśmy Bebetto i w końcu mogłam wychodzić na spacery :)
Fotelik Maksi Cosi z baza. Po cesarce nie wyobrażałam sobie szarpać się z pasami, żeby zapiąć dziecko.
A wozek Bebetto Luca mialas 2w1/czy 3w1? Czy jest przy nim odpinany pałąk ? Zerkłam na internecie to ładnie sie prezentuje i cena znośna :-)

A ten fotelik samoch. w wozku 3w1 jak dlugo mi posluzy? Moze lepsza opcja 2w1 i osobno dokupic fotelik? Juz sama nie wiem

My w pazdzierniku ale wozek mamy 2 w 1, fotelik osobno bo te w opcji 3 w1 to bardziej funkcja nosidelka niz porzadnego fotelika samochodowego. Materace z gryka podbno trafiaja sie robale wiec my mamy.pianka kosos.;)

A wozek Bebetto Luca mialas 2w1/czy 3w1? Czy jest przy nim odpinany pałąk ? Zerkłam na internecie to ładnie sie prezentuje i cena znośna :-)

Wózek był i jest 2 w 1. Pałak odpinany. Spacerowka montowane tyl i przód. Gondola z wywietrznikiem w takim miejscu, że jak dziecko zechce ( a moj syn chciał) jeździć na brzuchu to widzi świat przez siatke.
Fotelik miałam i mam Macsi Cosi Cabrio.

Materac mamy z Lateksem. U dziadków sama piankę bo grypę kokos wywaliłam przez robale.

Wózek był i jest 2 w 1. Pałak odpinany. Spacerowka montowane tyl i przód. Gondola z wywietrznikiem w takim miejscu, że jak dziecko zechce ( a moj syn chciał) jeździć na brzuchu to widzi świat przez siatke.
Fotelik miałam i mam Macsi Cosi Cabrio.

Materac mamy z Lateksem. U dziadków sama piankę bo grypę kokos wywaliłam przez robale.
To musze dobry materac wybrac bo o tych robalach czytalam juz nie jednokrotnie. A ten fotelik macsi cosi mialas z baza? Taki do 9kg?

Macsi Cosi Cabrio Fix do 13 kg. Przesadziłam syna jak miał 12 m-cy bo głowa mu wystawała. Baza Famili Fix.

Co do Bebetto to Spacerowka służyła nam długo bo chociaż kupiłam później lżejsza ( z uwagi na ciążę) to Bebetto jechało z nami np. w góry bo po kamieniach super się sprawdzalo.
Bardzo żałowałam zakupu Mutsy a że kosztowało nie mało to bałam się powiedzieć mężowi, że chce inny. W Bebetto folie, torba, mskitoery byly w komplecie a w Mutsy dokupowac musiałam. Sprawdzenie w sklepiewozka jak się " prowadzi" to nic w porównaniu z późniejszym użytkownikiem. A swoją drogą nowe kolory Bebetto sprawiają, że chce mi się 3 bobasa :) he he he normalnie zalatuje reklama he he.

PS. Teraz przy córce doceniam jeszcze to, że wszystko z wózka sama mogę wyprać i w zasadzie sama odswiezylam wózek przed narodzinami malutkiej.

reklama
Macsi Cosi Cabrio Fix do 13 kg. Przesadziłam syna jak miał 12 m-cy bo głowa mu wystawała. Baza Famili Fix.

Co do Bebetto to Spacerowka służyła nam długo bo chociaż kupiłam później lżejsza ( z uwagi na ciążę) to Bebetto jechało z nami np. w góry bo po kamieniach super się sprawdzalo.
Bardzo żałowałam zakupu Mutsy a że kosztowało nie mało to bałam się powiedzieć mężowi, że chce inny. W Bebetto folie, torba, mskitoery byly w komplecie a w Mutsy dokupowac musiałam. Sprawdzenie w sklepiewozka jak się " prowadzi" to nic w porównaniu z późniejszym użytkownikiem. A swoją drogą nowe kolory Bebetto sprawiają, że chce mi się 3 bobasa :) he he he normalnie zalatuje reklama he he.

PS. Teraz przy córce doceniam jeszcze to, że wszystko z wózka sama mogę wyprać i w zasadzie sama odswiezylam wózek przed narodzinami malutkiej.
Swietnie :-) cora BARDziej przekonuje mnie wozek 2w1 i osobno fotelik macsi cosi :) jeszcze jak Ty mi taka recenzje dalas to juz wogole :-) a kola w nim sa pompowane i odczepiane? Duzo zajmuje miejsca , czy latwo go zmieszcze do bagaznika? Bo mam hatchback'a :-)

Do góry