reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łóżeczko dostawne

reklama
Dziękuję za odpowiedź 🙂 oczywiście sprawdzę co to za łóżeczko 😊
Ja jeszcze mogę Ci polecić z Lionelo - również bardzo przystępna cena. Z tego co kojarzę to te przystawne lozeczka są do Ok. 6 miesięcy. My mieliśmy taka przystawke i nie zamieniłabym jej na nic innego - była po prostu przedłużeniem łóżka, ale mi dawała taki komfort psychiczny, ze z jednej strony mały był tuż pod ręka, a z drugiej nie spał z nami i nie groziło mu, ze ja, partner, albo pies ( który jest w nocy wędrownikiem pierwsza klasa 🤪) zrobimy mu krzywdę 🙂

Ja jeszcze mogę Ci polecić z Lionelo - również bardzo przystępna cena. Z tego co kojarzę to te przystawne lozeczka są do Ok. 6 miesięcy. My mieliśmy taka przystawke i nie zamieniłabym jej na nic innego - była po prostu przedłużeniem łóżka, ale mi dawała taki komfort psychiczny, ze z jednej strony mały był tuż pod ręka, a z drugiej nie spał z nami i nie groziło mu, ze ja, partner, albo pies ( który jest w nocy wędrownikiem pierwsza klasa 🤪) zrobimy mu krzywdę 🙂
Również chodzi mi o przedłużenie łóżka, tak jak napisałaś. Młoda będzie w nocy koło nas, ale nie w łóżku, gdzie boję się, że możemy zrobić jej krzywdę nooo i też mamy psie dziecko, która wędruje pod kołdrą a waży 23 kg 🙈

Ja osobiście mam Chicco Next2Me Magic i jestem bardzo zadowolona. Spełnia moje wszystkie oczekiwania póki co. Ja jestem po cesarce i bardzo chwaliłam sobie to, ze nie musiałam sie wybitnie nachylac nad łóżeczkiem, zeby moc wyciągnąć dziecko czy nawet na nie popatrzeć, a to sprzyjało mojej rekonwalescencji. Po porodzie naturalnym (czy w ogóle ciąży) tez na pewno plecy chciałyby trochę odpocząć. Łóżeczko oczywiście jest mobilne, ma opcje kołyski, boki z siateczki co daje nam bezpieczeństwo i możemy sobie dowolnie zmieniać kat nachylenia łóżka, co pomaga przy ulewaniu. 🙂 Jeśli chodzi o estetykę, to jak zawsze, jest to kwestia gustu, ale wg mnie naprawdę nie ma sie do czego przyczepić, szczególnie, ze jest tez kilka kolorow do wyboru z tego co wiem. 🤔 Wrzucalam tutaj na forum zdjęcie mojej dostawki juz, wiec możesz sobie podejrzeć. 😎

Fakt, pewnie nie wystarczy na przysłowiowe „lata”, ale wszelakie wspomagacze na początek macierzyństwa są na wagę złota, a gdybys planowała kolejne potomstwo, to bedzie jak ulał. 👌🏻🤓🤗
Dziękuję za tak obszerny opis 😊 jest naprawdę dużo plusów. Prawdopodobnie tez będę miała cesarkę i super opcja z kątem nachylenia łóżeczka! 🙂

Również korzystamy z dostawki. W naszym przypadku jest to chicco next2me dream. Dostawka ma regulację wysokości, kąta nachylenia, funkcję kołyski i jest na kółkach. Mała w niej zasypia jednak nad ranem ląduje u nas w łóżku, wtedy też dłużej śpi. Plusem dostawki jest bliskość dziecka i łatwa jego obserwacja, jest tuż obok nas, bezpiecznie w swoim łóżeczku. Minusem jest obchodzenie jej przy kładzeniu się do łóżka, co już wspomniała jedna z moich przedmówczyń. Dostawka jest nieduża, nadaje się do małej sypialni ale niestety jest tylko do 9 kg. Przy większym bobasie starczy na krótko. Wtedy lepiej rozejrzeć się za czymś większym, jak np. Chicco next2me forever. Ogólnie bardzo przydatny gadżet :)

Dziewczyny dziękuję za Wasze wszystkie opinie i sugestie co do łóżeczka dostawnego 😊
Ale mam jeszcze pytanie co do koloru, czym się kierowałyście? Jakie kolory polecacie???

reklama
Do góry