reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki i foteliki

SonySony x-landery są ładne. Jednak jak dla mnie odpada ze względu na małą gondolę, a w spacerówce ten pałąk jest za wysoko, mniejsze dziecko ma go na wysokości oczu. I oparcie nie ustawia się prawie pionowo, jest tak jakby bardziej leżąca pozycja niż siedząca (koleżanka miała ten wózek i takie mankamenty w nim widziała, nie była z niego zadowolona).

reklama
Ja w poprzedniej ciąży zastanawiałam się nad x-landerem i zrezygnowałam. Raz ze względu na gondolkę, a dwa na spacerówkę, bo nie można było dać do pionu.

No własnie z tych co mi się podobają, to mają gondole 74x33. Myślicie że nie wystarczy na nasze październikowe maleństwa? Dużo wózków ma te rozmiary.

Ja uważam, że może nie wystarczyć, bo w styczniu i lutym nadal będzie dziecko ubrane+czapka+śpiworek... Więc o ruszaniu może nie być mowy..o ile w ogóle wejdzie;))

sonsony moim pierwszym typem też był xlander ale po zrobieniu wywiadu wśród znajomych i poczytaniu opinii w necie zrezygnowałam...

co do gondoli to ja muszę mieć dużą,bo przynajmniej pierwsze dziecko urodziłam duże więc boję się powtórki z 4,5kg na star:-Da wtedy gondola pewnie nie wystarczy. Ja mam zamiar dziecko posadzić na spacerówce w poz półleżącej najwcześniej ok 6mż więc to i tak będzie marzec/kwiecień...

Ostatnia edycja:
SonySony myslę że trochę mała taka gondolka... Co innego jakbyśmy rodziły z końcem zimy czy wiosną.

A czy któraś z Was zna wózki marki Coletto?? Coletto
Wczoraj widziałam dziecko w spacerówce Giovanni i fajnie się prezentowała, a gondole mają 80 cm długości.

a ja jestem za x-landerem, i po rozmowie z mnóstwem kobiet dalej bym go kupiła, godnola mała ale żadna nie narzeka,bo dziecko tak do 5-6 m-cy smiało sie miesci. Nadal jestem za :)

Carla pisałam ostatnio o tym wózku widziałam go w sklepie i bardzo mi przypadł do gustu. Lekko się prowadził, składał i wyjmowanie spacerówki było bardzo proste. Kosz na zakupy też fajny duży :-). Co do opinii to na razie mam pozytywne.

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry