reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózeczki i foteliki

SonySony x-landery są ładne. Jednak jak dla mnie odpada ze względu na małą gondolę, a w spacerówce ten pałąk jest za wysoko, mniejsze dziecko ma go na wysokości oczu. I oparcie nie ustawia się prawie pionowo, jest tak jakby bardziej leżąca pozycja niż siedząca (koleżanka miała ten wózek i takie mankamenty w nim widziała, nie była z niego zadowolona).

reklama
Ja w poprzedniej ciąży zastanawiałam się nad x-landerem i zrezygnowałam. Raz ze względu na gondolkę, a dwa na spacerówkę, bo nie można było dać do pionu.

No własnie z tych co mi się podobają, to mają gondole 74x33. Myślicie że nie wystarczy na nasze październikowe maleństwa? Dużo wózków ma te rozmiary.

Ja uważam, że może nie wystarczyć, bo w styczniu i lutym nadal będzie dziecko ubrane+czapka+śpiworek... Więc o ruszaniu może nie być mowy..o ile w ogóle wejdzie;))

sonsony moim pierwszym typem też był xlander ale po zrobieniu wywiadu wśród znajomych i poczytaniu opinii w necie zrezygnowałam...

co do gondoli to ja muszę mieć dużą,bo przynajmniej pierwsze dziecko urodziłam duże więc boję się powtórki z 4,5kg na star:-Da wtedy gondola pewnie nie wystarczy. Ja mam zamiar dziecko posadzić na spacerówce w poz półleżącej najwcześniej ok 6mż więc to i tak będzie marzec/kwiecień...

Ostatnia edycja:
SonySony myslę że trochę mała taka gondolka... Co innego jakbyśmy rodziły z końcem zimy czy wiosną.

A czy któraś z Was zna wózki marki Coletto?? Coletto
Wczoraj widziałam dziecko w spacerówce Giovanni i fajnie się prezentowała, a gondole mają 80 cm długości.

a ja jestem za x-landerem, i po rozmowie z mnóstwem kobiet dalej bym go kupiła, godnola mała ale żadna nie narzeka,bo dziecko tak do 5-6 m-cy smiało sie miesci. Nadal jestem za :)

Carla pisałam ostatnio o tym wózku widziałam go w sklepie i bardzo mi przypadł do gustu. Lekko się prowadził, składał i wyjmowanie spacerówki było bardzo proste. Kosz na zakupy też fajny duży :-). Co do opinii to na razie mam pozytywne.

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry