reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózeczki i foteliki

Dziewczyny ja jednej rzeczy nie rozumiem. Jeśli dobrze zrozumiałam, to na początek dziecko powinno mieć fotelik 0-9, bo tylko on dobrze trzyma. Chwalicie również maxicosi cabrio i pebble i myślałam, że właśnie któryś z tych fotelików kupię, ale popatrzyłam, że one są 0-13, więc już nic nie rozumiem. Czy to znaczy, że one nie są dla noworodka najlepsze? To jakie w takim razie lepiej kupić?

Kochana chodzi o foteliki 0-13kg pewnie dziewczyną chodziło nie o wagę, a o 0-9miesięcy chociaż im dłużej dziecko jeździ tyłem tym lepiej :)

doczytałam,że od 0-9kg są kołyski wpinane do auta,ale nigdy się z tym nie spotkałam...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, ja byłam już w sklepie i oglądałam ten wózek Sevilla i niby wszystko w nim jest ok :) Lekki, zwinny, nie posiada żadnych mankamentów. Ogólnie to nas zaczarował. Bo ma kilka fajnych bajerów. Tylko wiecie jak to jest...W sklepie może być wszystko ok a tak naprawde wyjdzie szydło z worka dopiero jak się zacznie go używać. Dlatego może któraś z Was miała wózek chociażby z tej firmy? Bo ja właśnie nikogo takiego nie znam a jednak zdanie kogoś też jest ważne :) Ogólnie to jesteśmy na niego zdecydowani, bo naprawdę zrobił na nas wrażenie :D

lussia ale przecież 9 miesięczne dziecko waży mniej niż 13 kg... Czyli jak, można od początku używać tych maxi cosi pebbles i cabrio?

lussia ale przecież 9 miesięczne dziecko waży mniej niż 13 kg... Czyli jak, można od początku używać tych maxi cosi pebbles i cabrio?

kochana tak jak najbardziej można a nawet należy ich używać. Są one od 0kg -13kg czyli od narodzin do min 9 miesiąca (wcześniej nie zaleca się przesadzać dziecka do większego fotelika) chociaż zalecają w nich wozić dzieciaki jak najdłużej.

Moje dziecko mając 9 miesięcy nie ważyło 13kg,ale wyrosło z fotelika bo jest długie i musiałam go w okolicy 10 miesięcy przenieść do fotelika z gr I czyli 9-18kg. Dziecko wyrasta z fotelika 0-13kg gdy zaczyna mu głowa wystawać to jest wyznacznik.

Ewelinkowska fajny ten wózek Sevilla, ale ja go nigdy nawet na ulicy nie widziałam i nic o nim nie słyszałam. Ma ogromną gondolę, a to jest plus dla malucha jesienno- zimowego, pompowane koła- jak dla mnie tylko takie. No i waga, jest bardzo lekki. Jesli się Wam podoba to kupujcie :) A jego wszystkie zalety i wady wyjdą przy użytkowaniu, wiadomo, ale pamiętaj że Tobie może coś pasować, a dla innej osoby będzie to mankament.

lussia właśnie wczoraj w sklepie, gdzie kupowałam fotelik (byłam przy okazji się upewnić czy nasz na pewno siedzi idealnie - po tym jak M go wypinał, bo kolegów autem woził), pani wspominała, że z tymi cybexami jakaś afera ostatnio wyszła...
No to chyba fotelik stracił... Chyba że producent doda jeszcze pasy 5-punktowe, to może....

Antiope bo większość fotlików jest od 0-9 kg, ale mogą też być 0-13kg. Drobne róznice wśród producentów - tak samo jest z grupą 18-36 a niektóre foteliki mają przedział 15-36.
my mieliśmy kołyskę 0-9 kg.Przesiadaliśmy się z niej właśnie na ten nieszczęsny 0-18kg gdzieś ok. 8/9 miesiąca, bo mój syncio już za długi był. A 13 kg to jeszcze teraz nie waży, bo ledwie 9,5 kg....

reklama
Sony - nie znam nikogo kto ma, ale coś już się przewijało tu chyba o nim..
DLa mnie za małą gondola. Za wąska i za krótka.

Do góry