reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki i foteliki

Dziewczyny ja jednej rzeczy nie rozumiem. Jeśli dobrze zrozumiałam, to na początek dziecko powinno mieć fotelik 0-9, bo tylko on dobrze trzyma. Chwalicie również maxicosi cabrio i pebble i myślałam, że właśnie któryś z tych fotelików kupię, ale popatrzyłam, że one są 0-13, więc już nic nie rozumiem. Czy to znaczy, że one nie są dla noworodka najlepsze? To jakie w takim razie lepiej kupić?

Kochana chodzi o foteliki 0-13kg pewnie dziewczyną chodziło nie o wagę, a o 0-9miesięcy chociaż im dłużej dziecko jeździ tyłem tym lepiej :)

doczytałam,że od 0-9kg są kołyski wpinane do auta,ale nigdy się z tym nie spotkałam...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, ja byłam już w sklepie i oglądałam ten wózek Sevilla i niby wszystko w nim jest ok :) Lekki, zwinny, nie posiada żadnych mankamentów. Ogólnie to nas zaczarował. Bo ma kilka fajnych bajerów. Tylko wiecie jak to jest...W sklepie może być wszystko ok a tak naprawde wyjdzie szydło z worka dopiero jak się zacznie go używać. Dlatego może któraś z Was miała wózek chociażby z tej firmy? Bo ja właśnie nikogo takiego nie znam a jednak zdanie kogoś też jest ważne :) Ogólnie to jesteśmy na niego zdecydowani, bo naprawdę zrobił na nas wrażenie :D

lussia ale przecież 9 miesięczne dziecko waży mniej niż 13 kg... Czyli jak, można od początku używać tych maxi cosi pebbles i cabrio?

lussia ale przecież 9 miesięczne dziecko waży mniej niż 13 kg... Czyli jak, można od początku używać tych maxi cosi pebbles i cabrio?

kochana tak jak najbardziej można a nawet należy ich używać. Są one od 0kg -13kg czyli od narodzin do min 9 miesiąca (wcześniej nie zaleca się przesadzać dziecka do większego fotelika) chociaż zalecają w nich wozić dzieciaki jak najdłużej.

Moje dziecko mając 9 miesięcy nie ważyło 13kg,ale wyrosło z fotelika bo jest długie i musiałam go w okolicy 10 miesięcy przenieść do fotelika z gr I czyli 9-18kg. Dziecko wyrasta z fotelika 0-13kg gdy zaczyna mu głowa wystawać to jest wyznacznik.

Ewelinkowska fajny ten wózek Sevilla, ale ja go nigdy nawet na ulicy nie widziałam i nic o nim nie słyszałam. Ma ogromną gondolę, a to jest plus dla malucha jesienno- zimowego, pompowane koła- jak dla mnie tylko takie. No i waga, jest bardzo lekki. Jesli się Wam podoba to kupujcie :) A jego wszystkie zalety i wady wyjdą przy użytkowaniu, wiadomo, ale pamiętaj że Tobie może coś pasować, a dla innej osoby będzie to mankament.

lussia właśnie wczoraj w sklepie, gdzie kupowałam fotelik (byłam przy okazji się upewnić czy nasz na pewno siedzi idealnie - po tym jak M go wypinał, bo kolegów autem woził), pani wspominała, że z tymi cybexami jakaś afera ostatnio wyszła...
No to chyba fotelik stracił... Chyba że producent doda jeszcze pasy 5-punktowe, to może....

Antiope bo większość fotlików jest od 0-9 kg, ale mogą też być 0-13kg. Drobne róznice wśród producentów - tak samo jest z grupą 18-36 a niektóre foteliki mają przedział 15-36.
my mieliśmy kołyskę 0-9 kg.Przesiadaliśmy się z niej właśnie na ten nieszczęsny 0-18kg gdzieś ok. 8/9 miesiąca, bo mój syncio już za długi był. A 13 kg to jeszcze teraz nie waży, bo ledwie 9,5 kg....

reklama
Sony - nie znam nikogo kto ma, ale coś już się przewijało tu chyba o nim..
DLa mnie za małą gondola. Za wąska i za krótka.

Do góry