reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Jezyk wiadomo ze Stachu ok! Szyja pierdo.lnięta! Gin powiedział ze jestem ekstremalnym przypadkiem i on nie wie czego się po mnie spodziewać! Bo ostatnio szyjka 4,5 teraz ma 6,5!!!! Mówi ze ona sobie robi co chce i on nie wie co ze mną będzie! Bo ona jest tak elastyczna że równie dobrze mogę urodzić za dwa dni a równie dobrze przenosić ciążę i nie wyklucza wywoływania porodu jsk do 16.01 samo się nie zacznie...
Ogólnie młody nisko jest i brzuch obniżony (powiedział ze był na szkoleniu dwa dni temu i jest teraz teorua ze jak brzuch się obniża u wielorodki to max do 2tyg poród powinien się zacząć a u pierworodek do 4tyg jakieś nowe badania) wiec generalnie mogę zacząć jakoś między święta a sylwestra no tak plus minus mi ten brzuch zjechał ale co to będzie to on pojęcia nie ma bo takiego przypadku nie spotkał.

Poza tym łożysko bez zmian między II/III dojrzałe, nie będzie jednak wielkoludem przystosowal i gin mówi ze max 3600 bedxie ważył wiec chwała mu za to :) moja waga plus 300g od ostatniej wizyty i to w butach i ciuchach wiec na minus tak naprawdę. Wiec ogólnie wszystko ok tylko ta szyjka nieobliczalna :( mam nadzieje ze teoria z brzuchem w dół Sue sprawdzi i Sue ruszy kolo sylwestra bo mam załamanie i boję się strasznie wywoływania ;(

reklama
Doggi- no to faktycznie z Ciebie byłby ciężki przypadek do opisania książkowej ciąży ;)
Wiesz ja myślę, że nie będzie tak źle i że nie poczekasz na mnie do 15.01 jakoś mam przeczucie, że będziesz szybciej.
Super, że Stachu przystopowal i że poza tym wszystko ok.

Doggi wariatka z tej Twojej szyjki, ale nie martw się, bo moja krótsza, a też ma wszystko w du.pie.
Będzie dobrze, Toma zacznij już molestować dzień w dzień, w domu, w suszarni, w garażu i może się ruszy :-D

doggi mi sie wydaje ze urodzisz szybciej niz planujesz ;) kto wie, może T bedzie najszczesliwszy na świecie bo Stachu wyskoczy 28 :)
trzymam kciuki by poszło po Twojej myśli :)

Ja już też po wizycie.
Z Jagodą w porządku wszystko, ładnie rośnie, ma już pod 2 500 gram więc do 3 kg powinna dociągnąć. Łożysko dobre, szyjka trzyma, nic nie zapowiada wcześniejszego porodu. Przytyłam ok. 500 gram w 2 tygodnie więc to tyle ile mała przybrała praktycznie. DOstałam skierowanie na morfologię- już zrobiłam. Pytałam o ktg- powiedział, że jak wszystko w porządku to ktg nie robią...dziwne

Ja tam myślę, że będzie ok i jak Stachu zechce wyjść to sobie z szyjką poradzi. Wszak to hormony a nie szyjka rozpoczynają poród. Już my tu Stachowi damy jak nie będzie z mamą współpracował! :-)

Suseł gratki wizyty! A z ktg nie dziwne a normalne. To tylko niektórzy nadgorliwi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry