reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Jezyk wiadomo ze Stachu ok! Szyja pierdo.lnięta! Gin powiedział ze jestem ekstremalnym przypadkiem i on nie wie czego się po mnie spodziewać! Bo ostatnio szyjka 4,5 teraz ma 6,5!!!! Mówi ze ona sobie robi co chce i on nie wie co ze mną będzie! Bo ona jest tak elastyczna że równie dobrze mogę urodzić za dwa dni a równie dobrze przenosić ciążę i nie wyklucza wywoływania porodu jsk do 16.01 samo się nie zacznie...
Ogólnie młody nisko jest i brzuch obniżony (powiedział ze był na szkoleniu dwa dni temu i jest teraz teorua ze jak brzuch się obniża u wielorodki to max do 2tyg poród powinien się zacząć a u pierworodek do 4tyg jakieś nowe badania) wiec generalnie mogę zacząć jakoś między święta a sylwestra no tak plus minus mi ten brzuch zjechał ale co to będzie to on pojęcia nie ma bo takiego przypadku nie spotkał.

Poza tym łożysko bez zmian między II/III dojrzałe, nie będzie jednak wielkoludem przystosowal i gin mówi ze max 3600 bedxie ważył wiec chwała mu za to :) moja waga plus 300g od ostatniej wizyty i to w butach i ciuchach wiec na minus tak naprawdę. Wiec ogólnie wszystko ok tylko ta szyjka nieobliczalna :( mam nadzieje ze teoria z brzuchem w dół Sue sprawdzi i Sue ruszy kolo sylwestra bo mam załamanie i boję się strasznie wywoływania ;(

reklama
Doggi- no to faktycznie z Ciebie byłby ciężki przypadek do opisania książkowej ciąży ;)
Wiesz ja myślę, że nie będzie tak źle i że nie poczekasz na mnie do 15.01 jakoś mam przeczucie, że będziesz szybciej.
Super, że Stachu przystopowal i że poza tym wszystko ok.

Doggi wariatka z tej Twojej szyjki, ale nie martw się, bo moja krótsza, a też ma wszystko w du.pie.
Będzie dobrze, Toma zacznij już molestować dzień w dzień, w domu, w suszarni, w garażu i może się ruszy :-D

doggi mi sie wydaje ze urodzisz szybciej niz planujesz ;) kto wie, może T bedzie najszczesliwszy na świecie bo Stachu wyskoczy 28 :)
trzymam kciuki by poszło po Twojej myśli :)

Ja już też po wizycie.
Z Jagodą w porządku wszystko, ładnie rośnie, ma już pod 2 500 gram więc do 3 kg powinna dociągnąć. Łożysko dobre, szyjka trzyma, nic nie zapowiada wcześniejszego porodu. Przytyłam ok. 500 gram w 2 tygodnie więc to tyle ile mała przybrała praktycznie. DOstałam skierowanie na morfologię- już zrobiłam. Pytałam o ktg- powiedział, że jak wszystko w porządku to ktg nie robią...dziwne

Ja tam myślę, że będzie ok i jak Stachu zechce wyjść to sobie z szyjką poradzi. Wszak to hormony a nie szyjka rozpoczynają poród. Już my tu Stachowi damy jak nie będzie z mamą współpracował! :-)

Suseł gratki wizyty! A z ktg nie dziwne a normalne. To tylko niektórzy nadgorliwi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry