reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Ja karmiłam 14 miesięcy, aż tydzień temu Fi się odstawił. Jak wróciłam ze szpitala, to miałam założenie, ze będę karmiła pół na pół. Dwa razy dałam butlę i jakoś nie mogłam więcej. Też najpierw mówiłam, że pół roku, potem rok, a potem ile się da mimo ciąży, aż sam zrezygnował. Szkoda trochę, ale rozsądek mówi, że tak lepiej.

reklama
Dla mnie karmienie cycem to też wygoda i wybaczcie ale jedyny argument który jest jakby nie do podważenia to ten, że karmiąc cycem możesz nspic się na imprezie, a dla mnie jest to idiotyczny argument, cala reszta ze możesz gdzieś wyjsc, jesc co chcesz to nie argumenty, bo karmiąc cycem też możesz to robić. No ja nie jestem alkoholikiem i nie czekam z utesknieniem na koniec ciąży żeby się napić:)

Wiadomo życie różnie się toczy i czasami mimo chęci nie można karmic. Jeśli jednak kobieta wybiera ze nie będzie to jest to tylko i wyłącznie jej wybór, nie glodzi przecież dziecka i ja to rozumiem i ok. Ale wymyslanie durnych argumentów juz do mnie nie przemawia.

ale sie Was naczytałam...no i mam przerazenie w głowie po tej smutnej lekturze...mam nadzieje ze teraz u kazdej z Was wszystko bedzie na medal

a co u mnie ?!?
troszke szczęścia i strachu również,
ano na badaniu w zeszłą śr.p.gin powiedziała ze wszystko ładnie ( uuhh radocha..),
żeby po chwili pod nosem coś pomamrotac...
że tu widzi jakąs przepuklinę pępkową / pempowinową ( mogłam z przerażeniea pomerdac nazewnictwo...)
i tyle było mojej radości ,
potem poszedł w ruch wujek google...tyle głupot -albo i nie sie naczytałam ze boziu świeta chroń mnie następnym razem od tego typu pomysłów...
no nic moze w ten czw pani gin się zlituje i z rozpędu zrobi mi usg i powie mi że się przewidziała...
bo uspokajajac mnie mowila ze to nic takiego ze trzeba przygladac sie temu...
ale mam stracha ,bo to moja pierwasza ciaza a ja stara jestem...
no i jeszcze moj partner juz przezyl jedna tragedie ( dziecko ur sie z hipoplazja lewej komory serca i dziecko zmarło po 10dniach...)
no nic jak nie wpadnie zeby zrobic z rozpędu usg...to na 14lipca mam usg prenatalne...
i mam do was pyt jak to badanie wyglada ,jak sie trzeba przygotowac ew.
pozdrawiam i na koniec WISIENKA NA TORCIE czyli moja biedronka
3usg 20140626_163748.jpg
p.s ale to usg to waginalne czy juz po brzuchu jedziemy??? a i jeszcze krew pobieraja ?!?! tak? trza byc na czczo czy jak ?!?

Załączniki

• 3usg 20140626_163748.jpg
    3usg 20140626_163748.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
Hexanka, piękna dzidzia. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! ;-) A usg, jak usg. Troszkę dłuższe, bo lekarz mierzy dokładnie każdy szczegół, rączki, nóżki, itd :-)

Ja karmiłam miesiąc bo tak chciałam i juz ;-) nie żałuję, teraz tez dłużej jak 3 miesiące nie planuje karmić

Hexanka mi chyba tez coś takiego w pierwszej ciąży wymyślili coś mi się kojarzy ale na 3D wyszło ze wszystko ok ;-) będzie dobrze super maluszek

Nulini amen, mm dla mnie też super wynalazek!

nieobecna nie zgadzam się, ja mam złe doświadczenia z matkami z cyckami na wierzchu, siedzisz sobie w knajpie a tam jakaś baba vi cycka wywala jak jesz sobie, rzyg gotowy!!! Wstręt mam przez takie akcje. A tak mleko masz ze sobą, ciepła woda w termosie i jedziesz z koksem sto razy szybciej, wygodniej i edtetyczniej

Nulini a tak naprawdę, to wyprawka spacerowa z mm nie zajmuje aż tyle czasu i miejsca ja miałam torbę wózkową oli ivram się wszystko mieściło :)
Ja wypsrzalam tylko na początku, potem stwierdziłam ze z tym sterylnym chowanie dziecka więcej problemu niż pożytku, nie mówię o maluszka zaraz z brzucha ale takie już 3 miesięczne to już zimny chów

femme ja tylko miesiąc tez, i to odciągajac mleko

reklama
Nulini- no jak musisz to powodzenia, będziemy Cie wspierać:)

Doggi- a o wywalaniu cyca nic mi nie mów, blee nie jest to przyjemny widok i nie każdy musi to oglądać. A naprawdę można karmić w miejscu publicznym bez świecenia cycem dla wszystkich.

Do góry