reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

a ja miałam rodzić sn, bo młody miał mieć 3700, a urodził się 4,5 aaaaaaaHAHAHAHAH :-D:-D:-D. a tak w ogóle to ani razu w tej ciąży nie słyszałam żebym ze względu na wagę dziecka miała mieć CC (zakładając, że znowu może urodzić się taki kolosik).

reklama
Z tą wagą dziecka i budową rodzacej też jest różnie. Znam mamuśki które są raczej duże i miały cc a i chudaski co rodziły sn. Sama należę do drobnych i udało się sn..oby tak samo tym razem :-)

Gratuluję wszystkim wizyt! !!
Z tymi pomiarami ysg też granica błędu i ponoć więcej niż 4kg nie łapie co by się zgadzalo, bo jedna dziewczyna urodziła 4600 a na usg wychodziło 4kg.
Sylei dobrze, że krążek trzyma:-)
Ja przy pierwszym przytyłam 12kg z czego najwięcej w ostatnich 2msc teraz jest plus 7.

Sprite o jaaaa!!! U mnie jak byłam w szpitalu kilka dni przedterminem to na usg lekarz wyliczył ponad 3800 ze ola ma ja urodziłam ja jakieś 10dni później mozevtroche więcej i powinna mieć te 4kg a miała 3030 :) wiec pozytywne zaskoczenie, ale moja gin nigdy nie mierzyła oli ile wagowo wychodzi, ona w ogóle zje.Bana była i miała mnie w dupie.... Ale ja byłam młoda i głupia i myślałam że tak to.jest Grrrrrr

Moja koleżanka raczej szczupła urodziła giganta młody miał ponad 5kg i jakoś kolo 65cm!!' ola 3 miechy rosła do tej wielkości :p i Paula urodziła SN! I to jakoś strasznie szybko chyba że 2h "aż" to trwało ;) szalona :)

A mojej gin zawsze udało się trafić :D chłopaki mieli 3340, a mi przy Kacprze mówiła że wychodzi 3300, a przy Cyplu 3320.

Kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ostatnia edycja:
Mój Tymek też miał być mały, a jak go moja gin z brzucha wyciągała (jeszcze przed ważeniem) to oczy zrobiła i powiedziała tylko "oj Edytka teraz to Ty będziesz miała co na rękach nosić":-D

A z tymi porodami to chyba nie ma reguły, bo np moja koleżanka urodziła syna ok 2600g i strasznie popękała i w ogóle tragicznie poród wspomina, a druga urodziła syna 4100g i mówi, że aż się dziwi, że tak gładko poszło, nic nie popękała i szybko do siebie doszła.
Obie były drobniutkie zawsze i nawet w ciąży dużo nie przytyły.

reklama
Do góry