reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Doggi w 3 tyg, sama nie wiem jak to sie dzieje bo z Jaskiem przydzwoniłam 18kg a teraz 9 wiec sama jestem w szoku.

Sylwi wazne ze poki co szyjka i krazek daja rade. Styczeń juz niedaleko, a przypomnij mi dlaczego masz miec cc?

Ja wlasnie caly czas nie wiem co z moim porodem czy cc bedzie drugie czy sn, gin powiedzial ze na razie nie bedzie decydowal bo nie wiadomo jak blizna i jak maly bedzie rosl.

Gosiane ja ostatnie 2 wizyty to za każdym razem 2,5 kg!!!! Ja chcę tak jak ty ;( łącznie ostatnio miałam 8 na plusie ale teraz tylko siedzę i jem wiec juz się boje co to będzie 4 grudnia na wizycie ;(

Famme niby lada moment, ale przez to leżenie to mi się wydaje wiecznością.

Gosiane, no właśnie, 1 kg w ile? Bo jak w miesiąc to chyba się głodzisz. Ja w 2 tygodnie 1 kg a i tak mocno uważam na to co jem.
Nie lubię siebie w ciąży:no:

Doggi no długo, ale może dlatego, że święta się trafiają po drodze, nie wiem, tak mówiła, a ja przyjęłam do wiadomości. Nie zależy mi, żeby wcześniej.

A cc, bo pierwsze miałam cc no wolę teraz też. Ze względów "psychicznych", albo "psychiatrycznych"

Ostatnia edycja:
Sylwi najważniejsze, że dobre wiadomości ;-) Więcej leżeć, to pewnie miała na myśli leżeć cały czas, ale fakt czy tak się da?

Ja znam przypadek kobiety, która w czasie ciąży przytyła 40 kg.. co dla mnie wydaje się być czymś kosmicznym i niewiarygodnym..

Sylwi najważniejsze, że wszystko jest dobrze :-)

Jenn ja w pierwszej przytyłam 30 kg.
Zaczynałam z 50, a skończyłam na 80.
Niestety nie zawsze mamy na to wpływ

Sylwi w 3 tyg, no sama nie wiem bo sie wcale nie ograniczam z jedzeniem i slodkim tez nie gardze hehe. Chyba przez tego mojego ruchliwego starszaka tak jakos mi nie przybywa tych kilosow. Poprzednio musialam troche lezec no i mialam czas sobie dogadzac a teraz jakas zalatana jestem.

jenn moja mama przytyla 32kg jak byla w ciazy z moja siostra, wygladala pod koniec strasznie.

Doggi ​ale u ciebie przeciez obrzeki robia swoje, sama pisalas ze napuchnieta jestes okropnie.

Gosiane a może to tusza a nie obrzęki ;)

Sylwi psychiatryczne, to mi się podoba :D gdyby ciąża trwała 10 miesięcy to ja bym w psychiatryku wylądowała na pewno :D

reklama
Ja juz coraz bardziej nastawiam się ba to cc, tak się chyba psychicznie oswajam, że czasem nie mam wpływu na pewne sprawy. I jutro kończę 32tc młody nadal siedzi jak siedział i nawet nie wykazuje chęci fiknięcia bo on tylko co jakiś czas rozprostowuje nóżki i rączki i cichosza. A czasu i miejsca coraz mniej.

Do góry