reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Witam z rana ;-)

gratuluje udanych wizyt i duuzych juz bobasow:tak:

Emilchen najwazniejsze zebys teraz miala wsparcie i pocieszenie od bliskich osob.. ja kompletnie nie znam sie na plytkach, ob i w ogole takze nie pomoge, ale trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie..

Ja bylam w pon z wynikami u lekarza i jestem zawiedziona moja gin, bo uwazam ze mnie olala.. wyniki nie byly az takie zle, ale dowiedzialam sie, ze to poczatek cholestazy i dostalam jak dla mnie drogie tabletki:baffled: i tyle.. wizyta dopiero 10.12 i zadych wiecej badan, zadnej obserwacji i w ogole.. "masz brac to do konca ciazy i stosowac diete":confused2: tylko ze nie objasnila mi diety, a lekow do wizyty nie straczy, wiec chyba mam sie prosic sama o recepte:angry:
Dzis przed wzieciem pierwszej dawki prywatnie zrobilam badanie i po 15 beda wyniki.. ja osobiscie twierdze, ze to przez antybiotyki i reszte tych tabletek (bralam ich po 6 na sniadanie i pozniej kilka w ciagu dnia:szok:), a gin stwierdzila, ze przeciez mnie swedzialo i koniec gadania:angry:

reklama
Aob co za baba. .koleżanka brała te leki na cholestaze i faktycznie są mega drogie :-( 130zl i na 5 dni jej chyba starczalo opakowanie. .co do diety to na pewno lekkostrawna i słodycze trzeba ograniczyć, ona tak przynajmniej miała
Już się nie mogę doczekać mojej dzisiejszej wizyty:-):-) chyb się stesknilam za tym moim "starym" ginem, wiem że się przynajmniej u niego coś dowiem ;-)

gosiane, Sylwi, goferek gratulacje udanych wizyt:tak:

jeżyk ja tak mam, że pod wpływem impulsu czasami niewiele myśląc szukam w necie informacji i w zależności od tego na co trafię załamuję się albo właśnie nadzieja rośnie. Powinno mi się odciąć dostęp do netu czasem :sorry:

aob mam wsparcie najbliższych, ale oni już czasem nie mogą słuchać tego jęczenia :sorry: bez sensu z tą ginką, dobrze, że zrobiłaś sobie prywatnie badania...

Ja dzisiaj zrobiłam tę morfologię i OB, najlepsze, że tydzień temu robiłam m.in. progesteron i tego wyniku nie ma! POobrały mi jeszcze raz, tym razem za darmo, bo przecież to nie z mojej winy. Dzisiaj po 15 zadzwonię do lab i zapytam o wyniki, bo jutro nie zdążymy odebrać wydruku przed wyjazdem do lekarza...

Obawiam się, że OB będzie nadal podwyższone, bo dzisiaj znowu gorzej się czuję :-( (gardło i ogólne rozbicie)

Aob złóż skargę na nia! Moja teściowa mówi ze takim lekarzom olewaczom dobrze robi taka skarga ;)

Emilchen z tego co tesciowa mówiła telefonicznie wyników nie mogą ci podać tylko mogą powiedzieć czy są czy nie a na telefon yo tylko lekarzowi mogą podać jak poda jakiś tam swój przypisany kod

Tak jak piszecie babka ogolnie albo nie jest kompetentna na tyle, ze nie kuma co to za choroba, albo nie wiem:baffled: i chodze prywatnie!!

Elutka u nas tez takie ceny i to nawet do 160zl za opakowanie dochodzi, ale ja mam naszczescie duzo mniejsza dawke i starczy mi to na niecale 17 dni, a ze w Gdyni mamy jedna taka zaje.bita apteke to dostalam lek za 92 zl:tak: ale takie 3 bede potrzebowac:eek:

Doggi przydalaby sie skarga jak nic, ale narazie nie mam sily na to... ak sie okaze, ze jednak to przez antybiotyk to jeszcze dzis jade do niej zrobic awanture:angry:

Emilchen ja mam tak jak Ty niestety i tez czytam i czytam, a w necie takieee rozne rzeczy mozna znalezc, ze szok.. Trzymam kciuki za wyniki:tak: a rodzina no coz.. powinni zrozumiec i wytrwac jeszcze te kilka tygodni, ale roznie bywa i ja tez sie o tym przekonuje niestety:-( moja rodzina sie martwi, ale jest zdecydowanie za daleko i tez duzo im nie mowie, bo po co i oni maja sie stresowac, ale rodzinka mojego G.. bez komentarza.. nie wiedza nawet, ze cos mi jest:baffled:

A tak poza tymi moimi problemami zycze powodzenia na dzisiejszych wizytach;-)

Doggi u nas można właśnie. Krew pobierana jedzie do laboratorium 30 km i dopiero następnego dnia ok. 11 przyjeżdża do naszego miasta wydruk. I jakiś czas temu odkryłam, że można tam zadzwonić, weryfikują twoje dane (data urodzenia albo pesel) i podają co chcesz.

Mojej lekarce chyba właśnie by nie podali, bo ona mi zleca ale ja robię i tak prywatnie, także ona żadnego kodu nie ma, poza tym nikt jej tu nie zna (bo jeżdżę do 3miasta)

Ostatnia edycja:
reklama
Goferek Sylwii super wieści!

Aob oj, dobrze że jeśli to cholestaza to wcześniej wykryta. Ponoć tylko tabsy do końca ale trzeba też co jakiś czas potwarzać to badanie żeby sprawdzać czy za bardzo/za szybko nie rośnie. Lekarka faktycznie olała sprawe! Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki! &&&&

Emilchen to faktycznie jak się gorzej czujesz to OB będzie wysokie:/ Ale żeby chociaż te płytki w górę ruszyły! &&&

Do góry