reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Ja w sumie nie mam doświadczenia ani z koziorożcami ani z wodnikami więc pod tym względem wszystko mi jedno :)

Ja już w domu. Dzieć ma się dobrze, wg usg waży 1957g więc trochę dużo jak na ten tc :-D ale starszy też taki duży na usg wychodził. Poza tym ułożony prawie głowkowo, trochę na skos :) Łożysko ok, przepływy też, jajeczka są dalej. Ja przywaliłam 1kg ale nie jest zle, w porównaniu do pierwszej ciąży to bajka :)

Bada m. następna wizyta 9.12.

Ja po wizycie.
Nie pogorszyło się, krążek szyjkę trzyma, ale główka ostro na nią naciska i kazała więcej leżeć. Nie wiem, czy więcej się da.

USG nie było. Badania zleciła morfologię, mocz, HBs i Mg.

Krążek wstępnie wyciągamy koło 30.12 jeśli nic się wcześniej nie zadzieje. Skierowanie na cc wystawi, ale powiedziałam, że jak trafię na ordynatora to może mi nie zrobić. Taki typ. Albo po prostu może być za późno. Jest jeszcze opcja, ze po Nowym Roku położę się do szpitala i wtedy jakby co, to można będzie szybciej reagować.

Ale najpierw muszę wytrzymać do stycznia, a to jeszcze tyyyyle czasu.

Następna wizyta 2.12

Emilchen- nie czytaj. Chyba że poczytasz książki. Nie zadreczaj się złymi myślami.

Mommy- gratuluję wizyty

Nulini- pamiętam tą Twoją pierwszą wizytę. Przez brzuch fasolki szukała ;) oj kiedy to było!?

35 tc to nie jest donoszone dziecko, to jest termin po którym już się nie zatrzymuje porodu. Bo jest już bezpiecznie, ale jeszcze każdy dodatkowy tydzień dużo daje.

Gosiane- gratuluje, synuś ładnie rośnie :)

reklama
Do góry