reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Nulini to mnie takie dzieci nie ruszają w sensie całkiem obce, co innego kogoś znajomego czy rodziny śle tak jak na ulicy czy gdzieś jakiś bobas to mnie nie rusza

reklama
Doggi, ta Kruszynka tak słodko spała, że naprawdę napatrzeć się nie mogłam :-D Chociaż generalnie cudzych dzieci też nie cierpię, a jeszcze jak ryczą, wyją, drą paszcze, to już w ogóle mnie szlag trafia...

Goschon te sterydy dają w momencie ryzyka przedwczesnego porodu czyli jak np . się szyjka skraca. Nie mam pojęcia ile tu będę siedzieć. .znając życie co szpital to inaczej. Pobyt standardowy. ..rano badania, ciśnienie, temperatura, obchod..potem cisza i wieczorem to samo. Mój pobyt tutaj jest bardziej profilaktycznych. .
Gosiane planu jako tako konkretnego nie znam...jutro jeszcze te sterydy, pewnie będą sprawdzać szyjke..tak na dobrą sprawę poza sterydami nic innego tutaj nie biorę (magnez, luteina) tyle że faktycznie praktycznie caly czas leżę. .
Tasia czuje się dobrze tylko tylek w miejscu wbicia tego sterydu troszkę boli.

Elutka a jaką masz teraz szyjke. Ja chyba tez sie wybiore jak za tydzien sie okaze ze szyjka znowu sie skrocila, zawsze to bedzie jakies zabezpieczenie.

Goschon ok 15mm co nie jest jeszcze tragedią i jest miekka z oznakami rozwierania. Ile ma twoja? Ja dostałam skierowanie od ginki prowadzacej, bo w 3tyg skrócila się ok 29mm do 15mm mimo luteiny.

Mlody ponad 1,5kg. Termin na 16.01 (wiec prosze o zmiane bo juz drugi raz ten wyszedl). Nogi na dole, a lozysko jakies takie boczne ze marne szanse na zmiane polezenia ale zawsze jakies są:) Noge jedną ma tak nisko i nią kopie mnie po tej biednej szyjce ze ja az podakakuje. Szyja dluga prawie 4cm. Wsio OK.
W poniedzialek zrobi mi przeplywy krwi w mozgu bobasa. Mam nadzieje ze wyjdą prawidlowo.
Co do konfliku mam wszczepione przeciwciala-podzas podania immunoglobiny w 14tc jak krwawilam wiec wsio OK:)

Wizyta 20.11.

reklama
Do góry