reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

yggam, Suseł gratuluję udanych wizyt!
Elutka nadal trzymam kciuki za Was, dobrze, że skurcze są takie słabiutkie
Doggi współczuję tego swędzenia i w ogóle wszystkich Twoich dolegliwości :sorry2: ale najważniejsze, że ze Stachem dobrze. Masz rację co do wagi, każde dziecko rośnie w innym tempie, moje też należy do dużych bo miało te 1400-1500 o których wspomina Twój lekarz w 28 tc 5 dniu... za tydzień na usg to już chyba dobije do 2 kg mam wrażenie... Dobrze, że lekarz ogarnia i że chce cię widzieć wcześniej, przynajmniej możesz się czuć bezpiecznie! trzymam kciuki, żeby nie było tej cholestazy
Nulini faktycznie dziwna ta Twoja krzywa cukrowa ale skoro gin twierdzi, że tak może być... Gratuluję zdrowego Gucia :tak:

reklama
Doggi, wieczorem mam to samo! Drapię się jak pchlarz, po plecach, nogach, rękach, całe ciało mnie swędzi :baffled:

Tasia, u mnie są zapisy na konkretną godzinę niby i według kolejności położna wyczytuje i rejestruje, ale wiadomo - pracownicy służby zdrowia poza kolejką, znajome lekarza poza kolejką, poza tym położna to MUCHA W SMOLE i ciężarne rejestruje po 20 minut, zanim wszystko wpisze, zapisze, wypisze, DRAMAT!!!

emilchen, niby parametry mam w normie, ale tendencja wzrostowa, cieszę się, że gin mnie uspokoił, bo jakby coś było nie halo, to bym się zapłakała :baffled:

AAA!!!
Jeszcze gin powiedział, że mam sobie kupić PROVAG, 20 kapsułek RZECZ JASNA, bagatela 40zł! :wściekła/y:
Je.bany, ładne musi mieć profity z wciskania najdroższych leków!!! :wściekła/y:

alecta, mój tylko konkretami wali, odkąd chodzę wciska mi PREGNA Plus, teraz PROVAG koniecznie 20 kapsułek, daje mi ulotki z tych konkretnie leków i zachwala... Masakra :wściekła/y:

Nulini dobrze ze wsio OK!

Doggi wazne ze szybko dzialasz z tym swedzeniem i jakby co to dostaniesz leki. Moja kuzynka nie miala pojecia o cholestazie. Myslala ze ją rece swedzą tak zwyczajnie jako objaw ciazy. Jak powiedziala ginowo to juz miala tak wysoki wynik ze na drugi dzien cc (w 36tc).

Ja na 17.30 do gina:)

Nulini, gratki i nie denerwuj się tak przychodnią. nie ma sensu ;-) jakieś ciakawe przypadki ciężarnych w poczekalni dziś były? :-D

Elutka dobrze ze sytuacja opanowana trochę. A mowili cos lekarze jaki maja plan na pozniej?

Doggi cale szczęście ze szybko wylapal gin u ciebie cholestaze bo nieleczona niebezpieczna jest. Na pewno teraz bedzie ok, dostaniesz jak cos leki i diete watrobowa pewnie.

Nulini ja chodze pr sywatnie a i tam czekania na 2 godziny co najmniej. Niby godziny sa ale i tak wchodza wszyscy wg kolejnosci przyjscia.

Wiecie co najwazniejsze ze z maluchami u was wszystko wporzadku!

reklama
Nulini, jakieś ciakawe przypadki ciężarnych w poczekalni dziś były? :-D

Nie, ale była laska, która chyba niedawno urodziła, bo miała ze sobą dzidziusia w foteliku, normalnie rozpływałam się jak czekolada na słońcu na ten widok :-D Te maciupcie łapeczki, ten noseczek, usteczka, normalnie miałam ochotę porwać jej to maleństwo i tulić, tulić, tulić :-D

Do góry