reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Femme, nie martw się wielkością, moja też malutka- na połówkowym w 21 tygodniu miała niespełna 330 gram. Nina też zawsze wychodziła mała a urodziła się 3100 i 57 cm. Najważniejsze że zdrowe.

reklama
Susel to nasze wagi identycznie :-) ja też w 21 tygodniu jestem :p w necie patrzałam to na ten tydzień ta waga jest ok :-)

To się nie martwię :p dzięki za odpowiedzi :-*

Widziałam jajeczka :-D siusiak się schował pod pępowiną, ale jąderka dr znalazła. Więcej będziemy szukać następnym razem.
Mam sobie mierzyć co jakiś czas ciśnienie i jakby to dolne było ponad 90 to przyjść wcześniej. Czyli wsio ok, bo w domu mam normalne. Badania ok, następna wizyta 9.10, bezbadaniowa itd bo dr ma po niej urlop wiec tak szybko.

Femme, Suseł ... to będziemy mamami drobinek ... ;-)
Femme z tego co czytałam i mówił mi lekarz przy pierwszym prenatalnym prawidłowa ilosć udeżeń na minutę jest w przedziale między 120-180 ... im dziecko starsze to chyba będzie to serducho zwalniać ... po za tym pewnie się denerwowałaś badaniem i maluchowi cisnienie podniosłaś ;)

Gratuluje wszystkim dziewczynkom udanych wizyt :)

gratuluje wizyt :tak:

ja już też po swojej. choć miałam na godzinę, to 55 minut później weszłam, bo jedna dziewczyna musiała sobie zrobić spacer i wypić gorącą czekoladę, bo mały złośnik nie chciał sie pokazać :-D

u nas wszystko ok. pierwsze słowa dr po zobaczeniu obrazu: "dorodne dzidzi!" i pokazuje nam pępowinę, że niby mega gruba :szok::-D. mówię, że syn urodził się 4,5 kg to znowu sugerowano mi, że może mam cukrzycę (ale z młodym wyniki miałam na dolnej granicy normy. teraz jeszcze glukoza przede mną...). porównałam prenatalne młodego, które robiłam w 20+6 (dziś 21+4) i teraz mam wszystkie liczby wyższe oprócz wagi właśnie, bo młody miał 453 a teraz 427, więc może nie będzie rekordu :cool2:

wszystkie parametry w normie. no i poznaliśmy płeć :-):-):-). dziewczynka! :tak::tak::tak::tak::tak: widziałma cipcie :tak:. pytam, czy na pewno, a dr, że 100% gwarancji nie da, a jak się urodzi chłopczyk to oni chętnie przygarną jakbyśmy chcieli oddać :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:. ogólnie śmiesznie było, lekarka źle sobie skojarzyła moją gin prowadzącą. wyglądało na to, że mówi o swojej koleżance o tym samym nazwisku i nawet kazała pozdrowić. potem patrzę na ten opis, a tam inne imię wpisane, więc na bank pomyliła osoby :-D. ale wyszło mi to na dobre, bo było przyjemniej ;-) wiecie-znajomości ;-);-);-);-)

reklama
Do góry