reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Tasia dzieki. Tak mi sie tez wydawalo. Ale on cos rzucil, babcia sie nakrecila a ja oczywiscie zaczelam sie wkurzac. A macierzynski nalezyc sie tak czy siak wszystkim niezaleznie od wizyt itp prawda?

reklama
agulqa głupot ten lekarz nagadał babci,tak jak Tasia pisze,ważne ,że jesteś pod opieką ginekologa od co najmniej 10 tygodnia ,a nie jakie miałaś zlecone badania

Agulqa macierzyński wypłaca ZUS i to wg niego trzeba spełnić wymogi, czyli odprowadzać składki. Becikowe wypłaca urząd miasta/gminy. Taki lekarz to powinien siedzieć cicho jak nie wiem. Tylko niepotrzebnie się zdenerwowałaś i babcia pewnie też

U mnie lajcik - zaledwie 3 godziny w przychodni :wściekła/y:

Badania wszystkie OK, hemoglobina mi spadła z 13,4 do 12,6, ciśnienie nadal 90/60, za to położna nie mogła pojąć, jak mogłam w 3 tygodnie schudnąć 2kg :-D Musiałam się tłumaczyć, że wtedy to była waga po wakacjach, lody, gofry i te sprawy :-D

U gina nic ciekawego, podejrzał na USG, Młody łebkiem w dół i tylko jajca prezentuje, ekshibicjonista jeden :-p

A w poczekalni o mało nie zabiłam jednej wieśniary - wszystkie w ciąży i ta po kolei każdą pyta, jakie imię wybrane, jak powiedziałam, że Gustaw, to ryknęła na cały korytarz "O BOŻE!" :wściekła/y: A o swoich poronieniach mówiła, że jej dzieci "poleciały", norrrrmalnie miałam ochotę udusić kretynkę! :wściekła/y:

Za to jedna mnie rozbawiła, pyta sąsiadkę który miesiąc, tamta dumnie, że 8,5, zwraca się do mnie "a u pani który", ja mówię, że 6, a ta "aaa, 6 tydzień", ja się zaśmiałam że nie, 6 miesiąc, to wszystkie gały wywaliły i się gapią na mój brzuch :-D

Wypis ze zwolnień mam mieć na jutro, bo położna "musi to ogarnąć".

reklama
Do góry