reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Ja mam tak tradycyjnie 90/60, czasami nawet mniej. I funkcjonuję normalnie. Przy Ninie poszło mi trochę do góry i miałam tak jak wszyscy ale teraz jakoś dalej niskie. Mój gin bardzo się cieszy z niskiego ciśnienia:-)Wczoraj ciśnienei podnieśli mi nasi siatkarze- dzięki nim chodzę podjarana do dzisiaj:-D

Dziewczyny zglupialam. Babcia Ł byla u lekarza rodzinnego po skierowanie dla mnie na morfologie, mocz i glukoze. Wypisal. Ale. Pytal czy mialam robiony pakiet badan z poczatku ciazy m.in. obciazenie genetyczne (nie wiem o co kaman), hiv toxo itp. W 7tc robilam na: tsh, gr krwi, morfologie, glukoze na czczo, badanie og moczu i to x o igm, to x o igg (czyli toxoplazmoza). Jakie badania w takim razie jeszcze wchodza w sklad tego pakietu? On jako rodzinny nie moze ich zlecic, bo tylko gin moze, a moj gin skierowania nie daje bo na nfz i tak nei zrobie bo umowy nie ma nihdzie podpisanej. Czy wychodzi na to ze nie mialam czegos zrobionego?

Agulqa ten pakiet co wymieniłaś to jest płatny i NFZ go nie refunduje. Obciążenie genetyczne dostają tylko określone grupy ryzyka. HIV jest badaniem zalecanym, ale nie obowiązkowym

u nas po wizycie ok.-szybko,sprawnie,jest L4:happy2: widziałam małego-nosek,usteczka,serduszko i całą resztę,ale nie mam zdjęć,już 3 lekarz pokazał siusiaka :-D mały jest ułożony głową do góry,a raczej po skosie,bo jego główkę czuje na prawo od pępka
lekarz bardzo się przejął nadciśnieniem,kazał mierzyć,odpoczywać,dał leki,trochę postraszył szpitalem i pytał czy bolą plecy-nerki,bo z wyników wychodzi,że mam piasek na nerkach i,że schodzi (a mnie nie boli tylko napierdziela) i że to kolka nerkowa

Tasia a co to to obciazenie genetyczne? Na hiv mialam robione w 2012r raczej sie nie zarazilam nigdzie :p czyli ja mam podstawowe badania zrobione? Ten rodzinny powiedzial babci ze jak nie mam zrobionych to pozniej mi sie becikowe i macierzynski mie bedzie nalezal?! Wkurzylam sie tylko :-\

Bada super ze ok z malym a Ty odpoczywaj :-)

reklama
Bada gratulacje dla Gniewka, a Ty dbaj o siebie

Agulqa głupoty gada. Do becikowego potrzebujesz zaświadczenia od ginekologa, że byłaś pod kontrolą lekarza, miałaś wizyty w każdym trymestrze (po 1 więc wiadomo że było więcej) i że pierwszy raz byłaś przed skończeniem 10 tc. Oprócz tego będzie potrzebne zaświadczenie o Waszych dochodach ze skarbówki. To z takiej papierologii.

A grupy ryzyka to wtedy gdy w rodzinie były przypadki chorób genetycznych lub wiek ciężarnej chyba pow. 35 r.ż ale nie jestem pewna i musiałabyś doczytać dokładnie.

Do góry