reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Żelka super, że wszystko dobrze.:tak:

Ale teraz się trochę zmartwiłam, bo mojego malucha główka wcale nie jest symetrycznie większa :-( odstaje od innych pomiarów o 2-3 tygodnie :-( no nic, zobaczę co będzie na usg i najwyżej zapytam, lekarka sama nic nie mówiła ale z tego co widzę, to Wasze maluszki rosną równomiernie raczej a u mnie co wymiar to inny termin...

Kochana, tym że łepek większy i asymetria w tą stronę się nie przejmuj, bo nie ma czym ... jak dziecko za małe to może świadczyć że łożysko nie do końca dobrze pracuje i przepływy mogą być złe ... i w sumie pod tym kątem ja będę miała chyba to badanie konsultacyjne (plus oczywiscie sprawdzenie przyrostu masy i wzrostu). A w drugą stronę to się nie martw tylko ciesz, że bobas większy :)

aob niezła waga :D:D:D mój synuś gigancik ważył 690g dopiero około 24/24 tyg z tego co pamiętam :-D

Dziewczyny współczuję problemów z zębami, anginami i każdego innego bólu!

Doggi mi się wydaje, że jak robisz jeden ząb to drożej wychodzi (implanty są drogie), a jak całą szufladę to taniej, warto rozważyć :-D zdrowia Ci życzę dziewczyno bo się nieźle męczysz w tej ciąży :-(
Nulini a widzisz, ja mam przeciwciała toxo i nie mam spokoju bo lekarka powiedziała, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ponownie się zarazić! Więc musiałam już dwa razy w ciąży robić! Pewnie jeszcze trzeci raz mi każe.
Żelka dzięki za pocieszenie, ja to panikara jestem :sorry: ale zobaczysz, niedługo już zapomnimy o tych lękach bo dzieci urodzą się zdrowiutkie :tak: a z przepływami to jeśli tak faktycznie jest to się cieszę, bo u mnie z racji problemów z krzepliwością trochę się obawiałam, że będą problemy.
AZA ja też mam anemię :confused2: obecnie biorę już 1. żelazo w płynie Feroplex 2. w tabletkach Tardyferon 3. jakieś też jest w Symnatal pro Baby. Na razie kicha, bo wyniki spadają. Zaczęłam pić pokrzywę i barszczyk Hortexu, jakies tam buraki zawiera w składzie a poza tym lubię :rofl2:

Aob gratulacje!
Twój maluch prowadzi wagą ;-)

Emilchen ta Twoja gin nie jest czasem trochę nadgorliwa?
Ja nie przechodziłam toxo i nie mam przeciwciał, a gin jak na razie nie kazał mi powtarzać.
W poprzedniej ciąży też tylko raz robiłam.

Nulini mnie w 1 trym tak bolaly zeby. Ale teraz juz ok, samo przyszlo samo poszlo
Co do dziasel to ja widzs juz teraz ze sa szyjki poodkrywane ale staram sie masowac i pamietac by bylo jak najmniej. No i wazne ze juz nie krwawia i mie bola

Aob to Twoj do mojego wielkoludek! Moj mial 551 w 22w5d wg om

alecta no na pewno jest! Może to stąd, że specjalizuje się w ciążach zagrożonych, więc dmucha na zimne? I pewnie też dlatego zleca tyle badań i nas to drożej wychodzi :sorry:

Emilchen tylko nie wiem czy to takie dobre.
Na pewno nie dla Waszego portfela.
Ja bym chyba skonsultowala z innym ginem czy aż tyle badań jest koniecznych.
Moja koleżanka chodziła kiedyś do takiej babki, która nawet ze skurczami bh ją do szpitala wysłała i w końcu położne się śmiały, że jej łóżka nie będą scielic, bo na pewno zaraz wróci.
Oczywiście za każdym razem hospitalizacja była całkowicie zbędna

Uważam, że trzeba jeśli chodzi o badania związane z chorobą czyli choćby płytki krwi o których Emilchen niedawno pisała - tu jestem w stanie zrozumieć, ale toxo jest takim samym zagrożeniem dla każdej ciężarnej.
No chyba, że toxo w przypadku Emilchen w połączeniu z innymi dolegliwościami jest jeszcze bardziej niebezpieczna to wtedy jak najbardziej jestem za częstymi badaniami.

reklama
Alecta kazdy gin inny. Ja tylko raz mialam zlecone podstawowe badania. Pozniej dwa razy mocz. Teraz mam zrobic morfologie, mocz i glukoze. Np na hiv w ogole nie mialam. Na ta cytomegalie czy jakos tak tez nie.. w ogole z chorob mialam chybz tylko na toxo

Do góry