reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Żelka super, że wszystko dobrze.:tak:

Ale teraz się trochę zmartwiłam, bo mojego malucha główka wcale nie jest symetrycznie większa :-( odstaje od innych pomiarów o 2-3 tygodnie :-( no nic, zobaczę co będzie na usg i najwyżej zapytam, lekarka sama nic nie mówiła ale z tego co widzę, to Wasze maluszki rosną równomiernie raczej a u mnie co wymiar to inny termin...

Z tego co mój gin mówi to jeśli nie było zachorowania i nie ma przeciwciał to robi się wskaźnik Igm w każdym trymestrze aby sprawdzić czy nie ma świeżego kontaktu

Ja nie mam przeciwciał na toxo (i wciąż nie mogę wyjść z podziwu!!! Całe życie ze zwierzętami i nigdy nie myję owoców!!!) i przed porodem będę miała powtarzane badanie :tak:

Gratuluję udanych wizyt :)

Doggi to trafiłaś na babsztyla. Dobrze, że z dzidzią ok.

Kasieksuper, że łożysko się podniosło, byle tak dalej.

Zelka z tymi wymiarami to zawsze są rozbieżności. Przy Konradzie w 3 trymestrze byłam wysyłana na usg do szpitala bo niby brzuch za mały a okazało się, że miał głowę za dużą :))) Teraz się wyrównała ale długo było widać różnicę. Co do toxo to też miałam 2 raz robioną :)

Nie mówiłam Wam ale niestety już mam anemię i muszę brać żelazo bo za duży mam spadek na samą dietę. Poza tym biorę aspargin bo skurcze w nogach nie dają mi spokoju. Lekarz powiedział, że mam bardzo duże dziecko i ssa ze mnie wszystko. Co do szyjki to mam długą bo 5,3 więc pod tym względem spokój. Za 2 tygodnie mam ponowić morfologię i zrobić glukozę. Następna wizyta 29.09.

Ostatnia edycja:
Nulini, stokrotka ja tak samo jak wy jesli o toxo chodzi

Aza najwazniejszz zd dostalas zelzzo i obysie polepszylo. A co do bobasa to chyba nie jestem sama ktorz wielkoluda urodzi ;-)

reklama
Do góry