reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

goferek super!:-) teraz tylko udanych wakacji:-)

ja na usg bede w 19w5d wiec zobaczymy jak to bedzie z waga u mnie:-) bo wymiarow mi nie mowi,bo juz jest za duzy zeby go miezyc:confused: tak mi mowila..

reklama
emilchen, poprzednie usg miałam wg usg w 12t3d Fasolinka miała 59,85mm

aob66, mi też lekarz już nie miał jak zmierzyć, bo mówił, że dziecko za duże, ale ponoć się przyjmuje, że ile tygodni ciąży, taki wzrost, stąd pewnie powiedział, że ok 20cm.

kasiekz
, dziś się śmialiśmy z mężem, że to pewnie będzie kawał baby:-) Waga chyba trochę za duża, ale pewnie jak bym odstawiła witaminy to by waga dziecka spadła, ale lekarz nic tego nie skomentował.

1 września mam wizytę u innego lekarza i wtedy też pokaże wyniki i poproszę o komentarz do tych wyników.

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za kciuki, mogę się zacząć pakować, ufff :-)

Ja się o wadze i wzroście dowiem dopiero na prenatalnym, bo ten mój złamas nigdy nie mówi, jakie wymiary ma dziecko :wściekła/y:
Nawet sobie porównać nie mogę z Młodą z tego okresu :wściekła/y:

hejo
Wczoraj padłam. Oczywiście mój doktorek usg mi nie zrobił, bo powiedział, że w 20 tyg zrobie czyli jeszcze 2 tyg.
Więc tak wszystko ładnie rośnie, posłuchałam serducha tętno ok 150 i tyle z dobrych wieści.
Ja mam anemie :shocked2: musze brać żelazo i waga mi spadła do wagi sprzed ciąży ... :cool: nie wiem jak i dlaczego, bo jem normalnie, biore witaminy, chyba się zacznę obżerać ... ale wtedy zaraz dopada mnie zgaga :-D Do tego mam bakterie w moczu muszę brać preparaty z żurawiną.
Następna wizyta jest 11.09, w ogóle mam rozpisane wizyty do 4.12 ;-)

reklama
Do góry