reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

goferek ja ważyłam 2500, mąż ze 3500 a nasz syn sie urodził 4200 :-D:-D:-D Tym razem chyba nie będzie jednak kolosika ;)
Także nie wiem od czego to zależy :-D:-D

reklama
Żelka a już chciałam gratulować Pężyrki, a tu bez USG:-D Dobrze, że wszystko ok

Goferek
u mnie też córka duża po mężu. chociaż ja też mała nie byłam, mo miałam 2600g jako wcześniak

Z witaminami to wiadomo, że nie sprawdza sie w 100%, wg badań to jakiś procent a nie pewność, że każde dziecko duże :)

Zelka, super, że z dzidzia ok! Dbaj o siebie. A na mocz to polecam sok bez cukru Żurawital :)

hmmmm... mam problem :confused:, bo wg ostatniego usg (11.08.) wyszła o tydzień starsza ciąża. jak ma to się teraz do kolejnych badań? chodzi mi o połówkowe. bo zapisana jestem już od lipca na 23.09., ale teraz wychodzi, że to będzie za późno! kurde :no: jak to jest liczone? termin na połówkowe wyliczyła mi babka w klinice na podstawie daty ostatniej miesiączki.

sprite zapisuj się normalnie tak jak wychodzi z OM, teraz wiek ciąży będzie się rozjeżdżał ... ze względu an różnice osobnicze dzieciaczków :tak:jedne będą rsły szybciej , inne wolniej itd

sprite, nie sugeruj się wiekiem z USG! Wszędzie zawsze podają datę porodu z OM, a nie z USG, więc zapisuj się normalnie wtedy, kiedy Ci wypada między 20 a 22tc :tak:

reklama
jak wylicza mi kalkulator umieszczony na stronie kliniki, do której idę na usg, to wychodzi, że mam czas na te badanie do 9.10.

ok, to zapominam o temacie :) dzięki! :)

Do góry