reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Ja juz po wizycie. Z dzidzia wszystko ok, chwilke ja podgladalismy ale pomiarow nie robil. Szyjka ok, cytologia pobrana. Jakas infekcja mi sie przyplatala i pimafucin dostalam a tak wsio dobrze :)

reklama
Gosiane, Nulini gratuluję wizyty

Agulqa
ja chodzę do ordynatora na NFZ. W poprzedniej ciąży chodziłam do zastępcy. Fakt czeka się dość długo w kolejce w poczekalni, ale gdybym chciała chodzić prywatnie to jeszcze musiałabym dojechać 25 km. A z zapisami nie ma problemu, gdy chodzi o potwierdzenie ciąży i później już z automatu zapisują kiedy potrzeba.

I ja już po. Małe podglądanko. Serducho bije, cytologia ok. Połówkowe usg 20.08. Zestaw badań zlecony :)

super że z dzidziami wszystko ok :-)

ja chodzę na NFZ i nie narzekam ;-) jedynie na kolejki ale też już się wycwaniłam i dzwonie ile lekarz się spóźnił :-D

Hej;)
Ja też dziś po wizycie. No więc będziemy mieli córeczkę. Pomierzona dokładnie, terminy według wymiarów niemal identyczne jak ten z ostatniej miesiączki, waga 257g;) Jeszcze tylko następnym razem chce sobie doktor dokładniej obejrzeć serduszko. Nie ma żadnych podstaw do niepokoju, ale w trakcie oględzin maleńka się przekręciła i nie skończył tego co zaczął.
Teraz pozostaje kwestia imienia, bo miałam przeczucie na chłopca i dla chłopca też miałam imię.

No i nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwie pary śpioszków. W neutralnych kolorach, bo postanowiliśmy rodzinę potrzymać w niepewności chwilkę więc żeby się nie domyślili;)

Następną wizytę mam 4 września;)

reklama
Do góry