reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Gratuluje udanych wizyt no i widze ze dziewczynki sie w koncu pojawiaja :) Ja jutro mam wizyte ale pewnie bez usg. Nastepne mam polowkowe 1.09.

reklama
rowniez trzymam kciuki i czekam na wiesci. ja wizytuje w poniedzialek, mam nadzieje ze to bedzie z polowkowym juz :) no i ze dowiem sie czy mieszka u mnie Robercik czy Gosieńka :)

Powodzenia na wizytach :) Dziewczyny, a dodacie się na listę naszą mamową (te, których tam nie ma :))? Tak mi fajnie się patrzy kto jest skąd i kiedy rodzi :)

Dziewczyny, które mają potwierdzoną płeć - spokojnie. U mnie za pierwszym razem było to tylko prawdopodobnie ale z małym prawdopodobieństwem, za dużo było białego i tak stwierdziła, ale nie kazała się chwalić ani nastawiać. Teraz było więcej widać, ale też pewna nie jest chociaż bardziej w kierunku dziewczynki, bo ani siusiaka, ani moszny, nic nie odstaje, nic między nogami a to co widać wygląda jak "broszka". Ale też się jeszcze nie chwalimy i nie nastawiamy. Tylko tu na forum. Najwyżej będzie niespodzianka:tak: Sprzęt ma chyba dobry, w pierwszej ciąży w 17 tygodniu rozpoznała, było ładnie widać i nie było wątpliwości.

Sylwi u mnie raczej małe prawdopodobieństwo pomyłki :-) jajca były tak widoczne, że mnie trochę zatkalo :-D zresztą zobaczymy :-) jak się Kubuś okaże Karolinką będę się cieszyć tak samo mocno :-)

Sylwi ale to jasne ze to tylko prawdopodobne pewności nie będzie aż do porodu. Bo różne są przypadki o jednym z mojego otoczenia juz wspominałam.
Jedne się cieszą z tego co lekarze zobaczyli inne trochę mniej, jednak gdyvlekarz mówi ze na 95% będzie chłopiec to raczej tak będzie choć zawsze jest to 5% niepewności

Ostatnia edycja:
U mnie też ginka na USG prenatalnym była na 95% pewna płci, nie było mowy "PRAWDOPODOBNIE", ale zobaczymy za miesiąc, czy nic się nie zmieniło ;-)

A moje wkur*wienie od rana się nie myliło :wściekła/y:

W przychodni byłam o 9.45, żeby nie użerać się z innymi babami w kolejce.
Położna zarejestrowała mnie o 10 jako pierwszą w kolejce do gina.
Gin przyjmować miał od 10.30 - spóźnił się ponad pół godziny.
Moja wizyta trwała 15 minut (w tym USG - cytuję - "nóżki są, rączki są, główka jest, dziękuję, proszę na krzesełko").
Ciśnienie niskie (o dziwo, bo wściekła byłam nieziemsko, ale może się walnęła w pomiarze...), na przyszłą wizytę żadnych badań.
A do 12.15 czekałam na wypisanie L4...

Nosz kur*wa mać, że mnie nie stać na wizyty prywatne!!! :wściekła/y:

ehhh nulini wspolczuje z calego serca. chociaz powiem Ci ze ja mimo ze prywatnie chodze czasem w kolejce czekam. ale w sumie nie dziwie sie bo sama ostatnio mialam tyyyyyyle pytan ze chyba z 30min w gabinecie siedzialam

reklama
Do góry