reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

McPearl, gratulacje córci!!!
Sylwi33 to nieźle - może pisana jest niespodzianka? Teraz to dopiero jajca będą jak te chłopaki będą się dziewuchami okazywały :-D:-D

Nulini przecież my styczniówki :-D a tak szczerze tak mnie przeraża ten grudzień,a zwłaszcza końcówka,tym bardziej,ze ten gin prywatnie też potwierdził 3 cc,więc może i będzie grudzień,ale oby NIE
zamierzam zaciskać - byle do 1 stycznia ;-);-)

reklama
Agulqa, zwykłe USG miałam. Za USG 3d i nagrany film u mnie trzeba zapłacić, ja nie chce mieć. Czasami jak robi zwykłe to pokazuje urywki 3d ale to najczęściej z twarzy a teraz twarzy nie było widać. Za 4 tygodnie też będę miała USG, bo chce jeszcze serducho zobaczyć dokładniej, to może wtedy.

Sylwi pytam bo kazdy znajomy mial polowkowe w 3d i nie wiedzialam czy czesc czy cale a moj mi mowil ze robi polowkowe normalnie. Teraz jestem spokojniejsza ze faktycznie tak sie da u tez dobrze widac :-) bo tak mi mowil ze widac dokladnie to samo a 3d jezt dla frajdy rodzicow :-)

McPearl, Sylwi, gratuluje udanych wizyt I przepieknych dzieciaczkow!

Ale faktycznie zlecialo, mimo, ze mi sie kazdy dzien wlecze, to juz przeciez prawie polowa :)

Elutka teraz to przesuwanie mało wiarygodne, lekarz mówił ze w 8tc (około) najdokładniej usg pokaże termin potem to już zależy od dziecka jsk chce mu się rosnąć wg mojego ostatniego usg mam termin na 7 stycznia a wiem ze to fizycznie niemożliwe ;)

Nulini dokładnie ja jestem z czerwca a też większość mojej klasy miała urodziny przede mną (był jeden koleżko który urodził się 31 grudnia i to tuż przed północą (mój sąsiad i chrzesniak mojej mamy) i długo była różnica między nami bo on poszedł z naszym rosznikiem i do 3ciej klasy bardzo odstawal potem się wyrównywania po mału ale co się dzieciaki z niego nabijali to tej traumy nikt mu nie zadośćuczyni

Agulqa_b ja tam pierwsze słyszę o polówkowym 3d przelaczaja czasem żeby pokazać w 3d ale wszystkie przepływu, narządy itp sprawdza się przez zwykle bo tak jakoś coś kolory się zmieniają np w pępowine itp

Indi ojjj leci czas :p

Doggi mi od poczatku mowil lekarz ze na 7 pozniej na 5,craz powiedzieli ze 3. Poki co z usg widac od dwoch czy trzrch wizyt ze 05.01. Dlatego ja mie chce by dziecko mialo zle w szkole. Moj mlody jest z wrzesnia i tez widac roznice miedzy nim a dziecmu ze stycznia i lutego. Co do usg mi kazdy zawsze z polow,owego pokazywal fotki 3d i mowil o 3d. Ja sie nie zaglebialam bo do tej pory nie mialam po co :p

Ja też będę z całych sił doczekiwać do 01.01. Nawet seksu sobie odmówię jeśli będzie potrzeba by mi się jeszcze w grudniu nie urodziło ;-)
Mój mały jest grudniowy i mocno odstaje emocjonalnie. Po to czekałam z zapłodnieniem by dziecko było na Nowy rok ;-) ale termin ok 14.01 więc myślę, że się uda.

Też jeszcze nie słyszałam, że połówkowe koniecznie w 3d. Mam wrażenie, że na 3d to mało co widać odnośnie narządów i w ogóle. Narządy i kości to w normalnym zawsze...

reklama
Do góry