reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

To mój gin mi wszystko bardzo dokładnie tłumaczył.
Pokazał żołądek, nerki, serduszko, mózg.
Nawet kości twarzoczaszki mi opisywał, bo maluch był do nas przodem :)
W sumie po raz pierwszy miałam tak dokładnie usg tłumaczone, bo wcześniej zawsze robił mi je wujek, a że on wiecznie zabiegany to tak na szybko wszystko tłumaczył.

reklama
Gabi gratuluję synka :tak:
mama blogerka bądź dobrej myśli, na pewno będzie ok! Ale jeśli masz się stresować to idź gdzieś kontrolnie, ja przynajmniej zawsze dążę do wyjaśnienia bo każda niepewność jest dla mnie trudna do zniesienia. A tak będziesz spokojniejsza

Dziewczynki ja już po badaniu - pomiary prawidłowe, dzieciątko ma 6,5 cm, NT 1,6. Wyniki badań z krwi za tydzień. Płeć jeszcze nieznana.
U mnie też lekarz za bardzo nie był wygadany, ale na wyniku mam napisane, że są widoczne: mózg, kręgosłup, serce, brzuch, żołądek, pęcherz moczowy, ręce, stopy. Natomiast nam tego nie pokazywał w czasie badania...no ale wierze, że widział.
Mówił, że łożysko nisko, ale nie wiem kompletnie co to znaczy.

Kolejne USG 13.08.

Gochson, gratuluję wizyty udanej!

Laseczki, tak się zastanawiam.
Jak będę chciała iść gdzieś prywatnie na USG, to czy te wszystkie pomiary i obserwacje zrobią mi na zwykłym USG czy to musi być prenatalne? Bo cholera zwykłe kosztuje 80zł, a prenatalne 250zł :baffled:

Gochson gratuluję wizyty :)

Nulini wątpię żeby Ci zrobili pomiary nie prenatalnie. Bo wlasniwvprenatakne jest dokładnie robione a taka zwykła wizyta z usg to tylko patrzą ogólnie czy serduszko bije, mierzą długość bąka a takie dokładne obserwacje to szczerze wątpię

Gochson super wieści :-) a co z tym encortonem, mówił coś o odstawieniu?

Jak kiedyś byłam u profesora po stratach to kazał mi brać w ciąży do 12 tyg., co prawda teraz inaczej wyszło bo coś tam nie pasowało lekarce, ale pierwotne zalecenie miałam do 12tc

reklama
Emilchen na razie kazala odstawic luteine, a potem dopiero bedziemy odstawiac encorton. Na
raz nie chce dwoch lekow. Wolalabym zaczac od encortonu bo to jednak steryd a ulotka troche przeraza. Kolejna wizyte mam za 4 tygodnie i wtedy pewnie odstawimy encorton.

Do góry