reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Pewności na 100% nie mam,ale chyba moje dziecko daje mamie znać,że jest i miewa się dobrze ( według usg ,a tego trzyma się mój gin,to początek 16 tygodnia,więc to może być to:-D)

reklama
W pierwszej ciąży poczulam późno jakoś 21-22 tydzień. W drugiej juz szybciej bo 18 tydzień. Teraz jeszcze nic, chocuez tez specjalnie się nie wslu****e. Jakoś trochę po macoszemu ta ciąże traktuje;)

Jak juz macica sporych rozmiarów, to można przyjąć, że to co sie dzieje tam na dole to dzidzia działa :-D

U mnie juz spory grejpfrut :) Najlepszy widok po seksie jak jest napięta i wypukła piłka wystaje hehe

No to szybciutko poczułyście/ wiedziałyście, że to dzidziuś :)

Ostatnia edycja:
Ja pamiętam, że poczułam córcię w moje imieniny. Ale jaki to był tydzień to mi się liczyć nie chce:-D Jakoś chwilę przed 20 chyba.

Chciałam uzupełnić dane: wizytę mam 29.07.

Ja w pierwszej ciąży poczułam tak na 100% w 17 tc a teraz już czuje od kilku dni więc 14tc. Dziś też ze 3 razy dostałam małego kopniaczka :))))

Bada no super, pogratulowac tylko :-) ja jutro usg i juz sie zaczynam stresowac :-(

Jezyk Ty juz trzecie to pewnie sie tak nie jarasz wszystkim jak my ;-)

Megami zazdraszczam seksu hihi ;-)

No dokładnie, czasami trochę Wam zazdroszcze tego podniecenia, oczekiwania, wpatrywania się we własne ciało i czekania na znak. Gdyby nie ukryty gdzieś głęboko strach" żeby tylko było dobrze, żeby dotrwać" to w ogóle chyba zapomnialabym o tej ciąży, aż mi wstyd czasami.

reklama
jezyk, ja czasem właśnie tak mam, że zapominam, że w ciąży jestem i dopiero jakieś ukłucie/ciągnięcie mi o tym przypomina...

A fajkę zapalić tak mi się chce, jak nigdy! :szok: Matko, no jeszcze mnie tak w życiu nie ciągnęło, jak w tej ciąży...

Do góry