reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

agulqa, to ja dopiero powinnam schizować, żadnych objawów, żadnego brzucha, jedynie czasem kłucie po prawej stronie, ale od razu się uspokajam, że z Młodą było tak samo :tak:

agus, ja jak wlewałam, to nic, zero reakcji, dopiero po ok. 3 sekundach robiła się na wierzchu piana na ok. 1cm :tak:

megami, no właśnie ja bardzo chcę synia dlatego, żeby mieć parkę, ale też nie chce mi się znowu słuchać, że kiedy syn :-( Jakby to było nie wiem jakim wyznacznikiem, że trzeba mieć syna :-( Matko, u mnie ruchów zero...

reklama
agulqa w pierwszej ciąży ruchy czuje się później, moja koleżanka ok. 18 tc. Ja też nie czuję ale jeszcze mamy czas ;)

No jeszcze sporo czasu, w pierwszej czułam po 20, w drugiej koło 18, teraz to już początek 16 jest.

Ostatnia edycja:
Ja w pierwszej ciąży czułam dopiero po 20 tygodniu... bo po prostu nie wiedziałam czy te bąbelki to to :) W kolejnych ciążach czuje się wcześniej, przede wszystkim dlatego, że kobieta wie dokładnie czego ma "wysłuchiwać" (słowa mi zabrakło). ;)

Wiem ze wlasnie w pierwszej moze byc pozniej. Kilka razy wydawalo mi sie ze to 'to'. Raz jak lezalam na boku to nagle z drugiej steony wybrzuszenie sie zrobilo a w srodku jakby rybka plynela. Ale nie wiem czy to dzidzia ;-) czasem jakies babelki sa, no ale wlasnie czy to wody lub bobas czy zoladek ;-)

Cześć Ja z Olka pierwsze ruchy czułam w 17tyg może troszkę wcześniej teraz juzctez raz na jakiś czas czuje tak lekko, ale juz wiem ze to jest to :)

agulqa_b no czasem to jelita babelkuja wiec trudno określić czy to to dopiero jak się pokazują regularnie i częściej to człowiek wie napewno ze to bąbel _)

Zaraz to był jednak 15-16 tydz wg moich obliczeń bo w wigilię miałam 12 tydz a ja poczułam jakoś w pierwszej poloeie stycznia wiec bardziej 15 tydz to był i wtedy wiedziałam na pewno bo było już codziennie wtedy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry