reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Ja wcześniej brałam centrum materna+dha, ale cholerstwo też drogie. Teraz biorę vita-miner z dha, to są chyba najtansze witaminy dla ciężarnych...
Dziewczyny czy wy będziecie robić wszystkie zalecane usg genetyczne?

reklama
Nulini mój lekarz odradza witaminy wszelkie tylko kwas foliowy, bo jeśli wyniki są dobre to nie ma co wciskać w siebie jakoś syf chemiczny lepiej zainwestować w warzywa, owoce i dobre mięsko :)

Moja lekarka też na razie tylko kwas foliowy, który pewnie niedługo i tak będziemy odstawiac.

Jusia- ja będę robić wszystkie te na które skieruje mnie moja lekarka i robię tylko u niej, żadnych innych dodatkowych nie zamierzam.

Ja właściwie sama zaczęłam brać witaminy...ale macie dziewczyny racje, odpowiednia dieta powinna wystarczyć :-) to może co drugi dzień będę brała :-D qrcze kiedyś kobiety nie brały takich wynalazków i zdrowe jesteśmy :-D

Elutka dokładnie tak, ten mój gin ponadto powiedział ze inni lekarze "zalecają" witaminy bo mają jakieś umowy z producentami leków i jak wciskają paxjentkom to maja z tego korzyści jakieś i "prezenty" np tableta! A on jest temu przeciwny dlatego zaleca dobra dietę i kwas foliowy

Bo zawsze bralam tylko do końca 13 tygodnia, potem już właściwie nie ma sensu. Ostatnio nawet gdzieś też to czytalam. Nie chcę mieszać ale chodzi o to, że w 1 trymestrze powstaja właściwie wszystkie narządy łącznie z mózgiem, a folii tak naprawdę właśnie do tego jest najbardziej potrzebny. Lekarka mi to fajnie wytłumaczyła w pierwszej ciąży, ale to było dawno i nie chciałabym wprowadzać w błąd dlaczego właśnie powinno się go brać 3 miesiące przed poczeciem(jeśli ktoś planuje) i przez pierwszy trymestr, potem odstawić.

No tak racja, boją musze brać cały czas dożywotnie i tak bo ja mam wiecznie anemię (teraz pierwszy raz od 20 lat NIE MAM)

reklama
Tak od 4ech lat kwas foliowy i witaminę którąś z grupy B ale nie pamiętam jaka chyba 12 zawsze zapominam ale tobprzef ciąża przestałam brać i poza tym milion innych leków :/

Do góry