reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

jezyk generalnie wszystkie soki takie świeżo wyciskane to dobrodziejstwo ja codziennie rozpoczynam dzień od zrobienia soku marchew i jabłko wypijam go 2 l dziennie i dobija się litrem pomarańczowego czasem też buraki z jabłkiem :) i pije tak od niedawna naszło mnie w 7 tyg ciąży i codziennie musze to pić bo czuję że muszę i miałam wyniki hgb 12 a po miesiącu mam już 12,7!!!!! i wierzę że to dzięki tym sokom tak mi dobrze :)

reklama
No każdy ma swój mózg i wie co robi. Ja jestem zdania, że nie leczy się wyników badań a pacjenta i jego objawy. Więc jeśli pacjenta coś niepokoi to powinien skonsultować. Jedna osoba z danymi wynikami czuje się świetnie a inna z tymi samymi czuje się źle bo jej organizm jest inny i może mieć większe/mniejsze potrzeby, a nie koniecznie dlatego, że pacjent sobie coś wmawia.
Dwie ciąże czułam się świetnie (no miałam ciążowe dolegliwości, a jakże) Teraz słabo. Jak wykluczę to co mnie martwi to odetchnę i zwalę na to, że każda ciąża jest inna :)

Megami ja wychodzę z założenia że instynkt kobiet nie zawodzi i jak czuje się z czymś nie tak to na pewno ma ku temu podstawy. Wiec jak masz wątpliwości skonsultuj z lekarzem napewno coś doradzi :) a jak nie, to napewno uspokoi :)

Megami zgadza sie, dlatego dla mnie interpretowanie wynikow na forum mija sie z celem. A juz wogole porownywanie wartosci poszczegolnych elementow jest totalnie bezcelowe. Jest to kwestia osobnicza i indywidualna i zdrowe osoby moze narazic na niepotrzebny stres. Chyba ze sa wsrod uzytkownikow lekarze specjalisci. Intuicji trzeba wierzyć, tu tez sie zgodze w 100%. Z reszta niech kazdy robi jak uwaza dyskusja chyba sie wyczerpala.

No nikogo o interpretację nie proszę, rada a diagnoza to nie to samo. To jak wyżej z tą hemoglobiną. Maadlen nie pyta czy ma anemie lub co jej jest, ja nie pytam o diagnozę dla mnie :) Ot forumowe życzliwe rady bardziej doświadczonych. Kto chce niech pyta, kto nie chce nie pyta, nie czyta rad. Wiadome raczej, że lekarza nie zastąpimy i z wątpliwościami do niego.

Hemoglobina póki co 11,7 ale ja i przed ciążą łykalam żelazo po zabiegach ginekologicznych bo miałam słabe wyniki wiec tym bardziej w ciąży. ..:-) przejdę się jednak do gina a rady o sokach tylko mnie utwierdzily ze od jutra sokowirówka wraca do łask:-) dzięki:-)

Ja mialam juz 3 ale w sumie 2 to przez plamienia byly. Teraz we wt bedzie na pewno znowu bo to juz to w 12 tyg.

ja już miałam chyba z 8usg robionych ;) jak jest coś nie tak to na usg sprawdzają, podejrzewam że gdyby mieli szkodzić to by sobie odpuścili

Bada byc moze... ja w pierwszej ciazy odrazu na l4 poszlam. Siedzialam czytalam i se wymyslalam. Pierwsza ciaza mimo pieknego bez problemowego przechodzenia byla dosc stresujaca.

mam to samo teraz :) od poczatku l4, a pozniej przymusowe lezenie wiec sila rzeczy leze i czytam ;) czasm tez glupoty niepotzebnie ;/

Dziewczynki co robić? Hemoglobina juz trochę poza normą:-( czy to juz znak żemam brąc żelazo? Ostatnio ciągle brak mi sił i chodzę ospała. Czy iść w next week do lekarza ? I jakoś mi mięśnie drżą wiec myślę też o magnezie.

ja zaczelam brac zgodnie z zaleceniem gin pregna plus i pregna dha. od tego czasu lepiej sie czuje, ale to moze tez zasluga II trymestru ;)

jezyk generalnie wszystkie soki takie świeżo wyciskane to dobrodziejstwo ja codziennie rozpoczynam dzień od zrobienia soku marchew i jabłko wypijam go 2 l dziennie i dobija się litrem pomarańczowego czasem też buraki z jabłkiem :) i pije tak od niedawna naszło mnie w 7 tyg ciąży i codziennie musze to pić bo czuję że muszę i miałam wyniki hgb 12 a po miesiącu mam już 12,7!!!!! i wierzę że to dzięki tym sokom tak mi dobrze :)

ja czasami jak czuje sie slabo i wypije duza szklanke takiego soku swiezo wyciskanego to mam wrazenie ze witaminki od razu zaczely dzialac i moge gory przenosic. nogi nie drza, miesnie nie bola. ogolnie duzo lepiej sie czuje :)

jak mojemu Ł powiedziałam, że nie mam objawow i boje sie ze cos nie halo to skomentował : "mialas plamienia, byl problem. nie masz plamien - nie ma problemu, to szukasz nowego tak?" i cos chyba w tym jest. ze za bardzo my kobiety lubimy sobie glowe zaprzatac i martwic sie ;)

reklama
Mnie gin zalecał Pregna Plus, no ale kurde, to strasznie dużo kosztuje jak dla mnie i się waham, z Tosią nie brałam żadnych witamin, tylko kwas łykałam i było dobrze...

Do góry