jezyk generalnie wszystkie soki takie świeżo wyciskane to dobrodziejstwo ja codziennie rozpoczynam dzień od zrobienia soku marchew i jabłko wypijam go 2 l dziennie i dobija się litrem pomarańczowego czasem też buraki z jabłkiem i pije tak od niedawna naszło mnie w 7 tyg ciąży i codziennie musze to pić bo czuję że muszę i miałam wyniki hgb 12 a po miesiącu mam już 12,7!!!!! i wierzę że to dzięki tym sokom tak mi dobrze
reklama
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
No każdy ma swój mózg i wie co robi. Ja jestem zdania, że nie leczy się wyników badań a pacjenta i jego objawy. Więc jeśli pacjenta coś niepokoi to powinien skonsultować. Jedna osoba z danymi wynikami czuje się świetnie a inna z tymi samymi czuje się źle bo jej organizm jest inny i może mieć większe/mniejsze potrzeby, a nie koniecznie dlatego, że pacjent sobie coś wmawia.
Dwie ciąże czułam się świetnie (no miałam ciążowe dolegliwości, a jakże) Teraz słabo. Jak wykluczę to co mnie martwi to odetchnę i zwalę na to, że każda ciąża jest inna
Dwie ciąże czułam się świetnie (no miałam ciążowe dolegliwości, a jakże) Teraz słabo. Jak wykluczę to co mnie martwi to odetchnę i zwalę na to, że każda ciąża jest inna
Megami ja wychodzę z założenia że instynkt kobiet nie zawodzi i jak czuje się z czymś nie tak to na pewno ma ku temu podstawy. Wiec jak masz wątpliwości skonsultuj z lekarzem napewno coś doradzi a jak nie, to napewno uspokoi
Żelka
Fanka BB :)
Megami zgadza sie, dlatego dla mnie interpretowanie wynikow na forum mija sie z celem. A juz wogole porownywanie wartosci poszczegolnych elementow jest totalnie bezcelowe. Jest to kwestia osobnicza i indywidualna i zdrowe osoby moze narazic na niepotrzebny stres. Chyba ze sa wsrod uzytkownikow lekarze specjalisci. Intuicji trzeba wierzyć, tu tez sie zgodze w 100%. Z reszta niech kazdy robi jak uwaza dyskusja chyba sie wyczerpala.
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
No nikogo o interpretację nie proszę, rada a diagnoza to nie to samo. To jak wyżej z tą hemoglobiną. Maadlen nie pyta czy ma anemie lub co jej jest, ja nie pytam o diagnozę dla mnie Ot forumowe życzliwe rady bardziej doświadczonych. Kto chce niech pyta, kto nie chce nie pyta, nie czyta rad. Wiadome raczej, że lekarza nie zastąpimy i z wątpliwościami do niego.
Hemoglobina póki co 11,7 ale ja i przed ciążą łykalam żelazo po zabiegach ginekologicznych bo miałam słabe wyniki wiec tym bardziej w ciąży. ..:-) przejdę się jednak do gina a rady o sokach tylko mnie utwierdzily ze od jutra sokowirówka wraca do łask:-) dzięki:-)
agulqa_b
Fanka BB :)
Ja mialam juz 3 ale w sumie 2 to przez plamienia byly. Teraz we wt bedzie na pewno znowu bo to juz to w 12 tyg.
ja już miałam chyba z 8usg robionych jak jest coś nie tak to na usg sprawdzają, podejrzewam że gdyby mieli szkodzić to by sobie odpuścili
Bada byc moze... ja w pierwszej ciazy odrazu na l4 poszlam. Siedzialam czytalam i se wymyslalam. Pierwsza ciaza mimo pieknego bez problemowego przechodzenia byla dosc stresujaca.
mam to samo teraz od poczatku l4, a pozniej przymusowe lezenie wiec sila rzeczy leze i czytam czasm tez glupoty niepotzebnie ;/
Dziewczynki co robić? Hemoglobina juz trochę poza normą:-( czy to juz znak żemam brąc żelazo? Ostatnio ciągle brak mi sił i chodzę ospała. Czy iść w next week do lekarza ? I jakoś mi mięśnie drżą wiec myślę też o magnezie.
ja zaczelam brac zgodnie z zaleceniem gin pregna plus i pregna dha. od tego czasu lepiej sie czuje, ale to moze tez zasluga II trymestru
jezyk generalnie wszystkie soki takie świeżo wyciskane to dobrodziejstwo ja codziennie rozpoczynam dzień od zrobienia soku marchew i jabłko wypijam go 2 l dziennie i dobija się litrem pomarańczowego czasem też buraki z jabłkiem i pije tak od niedawna naszło mnie w 7 tyg ciąży i codziennie musze to pić bo czuję że muszę i miałam wyniki hgb 12 a po miesiącu mam już 12,7!!!!! i wierzę że to dzięki tym sokom tak mi dobrze
ja czasami jak czuje sie slabo i wypije duza szklanke takiego soku swiezo wyciskanego to mam wrazenie ze witaminki od razu zaczely dzialac i moge gory przenosic. nogi nie drza, miesnie nie bola. ogolnie duzo lepiej sie czuje
jak mojemu Ł powiedziałam, że nie mam objawow i boje sie ze cos nie halo to skomentował : "mialas plamienia, byl problem. nie masz plamien - nie ma problemu, to szukasz nowego tak?" i cos chyba w tym jest. ze za bardzo my kobiety lubimy sobie glowe zaprzatac i martwic sie
reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Mnie gin zalecał Pregna Plus, no ale kurde, to strasznie dużo kosztuje jak dla mnie i się waham, z Tosią nie brałam żadnych witamin, tylko kwas łykałam i było dobrze...