reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Cześć kobitki:)
Feelis to Ty chyba pytałaś czy ktoś chodzi do dwóch lekarzy? ja się właśnie nad tym zastanawiam bo chodzę na NFZ i w gabinecie nie ma usg jak na razie miałam zrobione 2 usg w tym jedno to badania prenatalne. Następne usg to dopiero ok 20 tygodnia więc strasznie długo. Zastanawiam się czy nie pójść prywatnie jeszcze. Czy Ty też masz podobną sytuację?

reklama
Dziewczynki
Gratulacje udanych wizyt oby takich jak najwiecej.
A tam am takie duze malutkie wiesci udalo nam sie podsluchac malenstwo, mamy takiego domowego doplera do podsluchiwania bicia serduszka i probowalismy juz od dawna ale nic i nic a wczoraj mezus mnie naklonil by sprobowac i przy pierwszym podjesciu sie udalo bylo przepieknie pierwsze spotkanie z naszym skarbem tylko chwila ale jaka piekna chyba jak tylko sie zjarzyl ze go podslu****emy to szybciuko sie odwrocil albo uciekl i juz nie moglismy go znalezc ale daje mi to poczucie spokoju ze wszytsko jest ok
Teraz czekamy na usg za tydzien

Hej dziewuszki.my dostalismy oferte od mojego lekarza,ze za kazdym razem gdy mamy wizyte moge dostac zdjecie z USG ,w tym tez jest zdjecie 3D i filmik .pakiet kosztuje 150euro.i sie w sumie zastanawiam nad tym mocno.troszke szkoda mi tej kaski ...:( co o tym sadzicie??

kijanmeczka- ja tez taka oferte dostalam, i ja odrzucilam, mysle ze standardowe usg oplacane przez kase wystarcza, jesli chcesz mozesz przeciez 3 d dodatkow sobie wykupic lub tez nie , ja nie robie tych dodatkowych usg, nastepne mam kolo 20 tygodnia a pozniej kolo 30 i to wystarczy, mysle ze to troche naciaganie choc jesli ktos ma i chce zainwestowac w taka pamiatke to czemu nie

też by mi sie przydał taki doppler ,żebym wiedziała ze ktoś tam dalej jest :) ja chyba sie umówię na 4d z badaniem genetycznym prywatnie, bo nie wiem co ten mój lekarz na nfz chce robić

poza tym kazał mi płacic za toxo, a wczoraj rozmawiałam z koleżanka która mówi ze miała na skierowanie:angry:

toxo chyba pomimo skierowania jest odpłatne
ja bym się trochę bała sama szukać pulsu tym dopplerem ;p b jak bym nie znalazła?? to bym się dopiero zestresowała...
ja idę na usg I trym (11-14tc) 7.11, już się nie mogę doczekać...

reklama
Do góry