reklama
Cześć dziewczyny,
mało zaglądam na forum, ale staram się podczytywać jak tylko mogę bo dużo leżakuje, zgodnie z zaleceniem lekarki, coś złego dzieje mi się już z szyjką macicy i muszę dużo leżeć.
Chciałam się i ja wreszcie pochwalić moim maleństwem. Dziś byłam na usg prenatalnym. Maleństwo ma się dobrze, ma 5,3 cm wzrostu
i wg usg jestem w 12t i 1 dzień ciąży, wszystko na swoim miejscu. Serduszko bije 162 ud/min, a przezierność karkowa 1,7 mm wszystko pozostałe wyniki mam w normie i jakieś oszacowanie ryzyk dla trisomii ale tego nie bardzo rozumiem. Lekarka powiedziała, że wszystko dobrze wg usg a na wyniki z krwi typu test PAApa i inne muszę czekać 2 tygodnie.
Kamień z serca, jak czekałam na wizytę to myślałam, że mi serce z piersi wyskoczy tak się denerwowałam. Termin porodu zmieniony na 12.05.2013r.
mało zaglądam na forum, ale staram się podczytywać jak tylko mogę bo dużo leżakuje, zgodnie z zaleceniem lekarki, coś złego dzieje mi się już z szyjką macicy i muszę dużo leżeć.
Chciałam się i ja wreszcie pochwalić moim maleństwem. Dziś byłam na usg prenatalnym. Maleństwo ma się dobrze, ma 5,3 cm wzrostu
Kamień z serca, jak czekałam na wizytę to myślałam, że mi serce z piersi wyskoczy tak się denerwowałam. Termin porodu zmieniony na 12.05.2013r.
czarnulka19
Zaciekawiona BB
Dziewczyny, dziś byłam na nieplanowanej wizycie, wszytko jest w jak najlepszym porządku ) Serduszko pięknie bije, a bąbelek urósł o ponad 2 cm, ma teraz dokładnie 28,7 mm Nie wiedziałam, że taki mały człowieczek tak może wywijać w brzuszku u mamy, tak machać rączkami i nóżkami, aż mi się łezka w oku zakręciła
ja się umówiłam na 7.11 na to usg w I trymestrze, nie prenatalne, ale tam chyba też mierzą kość nosową i przezierność?? tak sądze
i będe wtedy w 13 tc i dni, mam nadzieję że nie za późno, czytałam że zaleca się wykonać do 13tc i 6 dni (przed 14 tc)
a do mojej lekarki mam iść 16.11
i będe wtedy w 13 tc i dni, mam nadzieję że nie za późno, czytałam że zaleca się wykonać do 13tc i 6 dni (przed 14 tc)
Gratuluję małego wywijańcaDziewczyny, dziś byłam na nieplanowanej wizycie, wszytko jest w jak najlepszym porządku ) Serduszko pięknie bije, a bąbelek urósł o ponad 2 cm, ma teraz dokładnie 28,7 mm Nie wiedziałam, że taki mały człowieczek tak może wywijać w brzuszku u mamy, tak machać rączkami i nóżkami, aż mi się łezka w oku zakręciła
Lekarz ma obowiązek zrobić Ci usg genetyczne, czyli właśnie z mierzeniem kości i przeziernościja się umówiłam na 7.11 na to usg w I trymestrze, nie prenatalne, ale tam chyba też mierzą kość nosową i przezierność?? tak sądze
Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluję wszystkich wizyt super wieści, Alfa dbaj o Was!
Mi gin powiedział jasno- nie ma opcji żeby kobieta poczuła na tym etapie ciaży ruchy dziecka. Dziecko waży kilka-kilkanaście gramów! to tak jakby czuć ruchy piórka ;-)więcej robi za nas psychika
Ja też nie czuje ruchów maluszka i tym co już czują zazdroszczę!
Mi gin powiedział jasno- nie ma opcji żeby kobieta poczuła na tym etapie ciaży ruchy dziecka. Dziecko waży kilka-kilkanaście gramów! to tak jakby czuć ruchy piórka ;-)więcej robi za nas psychika